Passzív tgyás és gyed. Ki tud segíteni?
Meg akarom szüntetni a munkaviszonyomat tgyás igénylése után. A kérdésem az lenne, hogy meg kell várnom míg kiutalnak 1 havi tgyást vagy pedig az igénylés után 1 hétre már megszüntethetem? Csak az legyen a lényeg, hogy amikor megigénylem akkor még legyen munkahelyem?
35 hkm
igen, az a lényeg, hogy mikor megigényeled, legyen munkahelyed, utána passzív jogon jár ha megszűnik.
mondjuk nem igazán értem miért is mondanál fel, ennél nagyobb butaságot nem is tehetnél.
ha passzív tgyást kapsz akkor nem jár pl. a gyed.
tehát legalább azt meg kéne várnod, hogy már gyeden legyél. arról nem is beszélve, hogy ha jönne majd a kistesó, arra már semmit nem fogsz kapni.
miért akarsz felmondani???
Ne. Mondj. Fel.
Legyen annyi ideig munkaviszonyod, amíg csak lehet, mert hosszú távon anyagilag jobban jársz.
Én nem értem... úgy tudom, hogy GYED igénylésekor aktív biztosítási jogviszony kellene, de ha te már tgyás alatt felmondasz, akkor nem lesz aktív jogviszonyod a gyed igénylésekor...tehát nem is fog járni a gyed.
Mindegy. Én magamtól biztos fel nem mondanék! Az sem egyszerű eset, ha megszűnik a cég, de ha önként felmondasz, akkor szerintem az a legrosszabb, amit tehetsz.
Én passzív GYED-et kapok, és Te is fogsz kapni, ha a szülés időpontjában van munkaviszonyod. Főleg, ha még a TGYÁS igyénylésekor is megvan a munkaviszonyod. Tavaly január 19-én szültem, február 28-ig volt szerződésem, megkaptam a TGYÁS-t, és a mai napig kapom a GYED-et is. Ráadásul a volt munkahelyem TB kifizetőhely, így mindent ők intéznek és ők is utalnak nekem, annak ellenére, hohgy egy éve lejárt a szerződésem.
De szerintem semmiképpen ne mondj Te fel, mert az is lehet, hogy abban az esetben a passzív GYED-et nem fogod megkapni, bár ehhez a részéhez nem értek. Ezt kérdezd meg egy szakembertől, nehogy véletlenül emiatt járj rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!