Mi legyen a gyerek neve? Ágota, Leila vagy Dina? Írjatok érveléseket is légy szí'! És azt is leírhatjátok, melyikhez milyen kinézetű, tulajdonságú gyereket képzeltek el. Kíváncsi vagyok! ;)
Szia!
Ha ebből a háromból lehet választani, akkor: Ágota.
A Leila névről mindig Rejtő Jenő regényének egy alakja jutna eszembe (Lejla, az arab démon, kinek arcán az idő és egy ideges benszülött zsebkése mély nyomokat hagyott...), a Dináról meg a most divatos "Szent Johanna gimi" könyvsorozat, ahol ilyen névvel egy meglehetősen negatív karakter szerepel.
Leilát fekte hajú, vékony lánynak képzelném, Dinát szőkének, erősebb csontúnak.
Az Ágota nekem nagyon tetszik. Normális, ismert, mégsem gyakori, kicsinek, nagynak is jó. Egy háromévest ismerek csak meg felnőtteket ezzel a névvel.
A másik kettő szerintem borzasztó. Becenevet alapból nem adnék, akkor már talán Diána, és lehet Dinának hívni.
A Leila meg... hát szerintem bizonyos rétegnél divat.
Csakis Ágota. Ő számomra egy finom, nőies megjelenésű lány.
A Leiláról egy volt tanítványom jut eszembe, ezért kissé befolyásolt vagyok, ő egy kedves, nagyszájú, kövér cigány kislány volt.
A Dina nekem is egy nehézkes szőkeség.
A felsoroltak közül egyik sem tetszik igazán, főleg a Dinát, Ágotát nem tudnám elképzelni. Akkor már inkább Ágnes, Edina.
Leila még csak-csak, de inkább Léna.
Leilát ismerek szőkét, barnát is:)
A Ninon elsőre kicsit furcsa, de nem rossz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!