Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg mindenki mérgezőnek...

Tényleg mindenki mérgezőnek tartja a csapvizet?

Figyelt kérdés

Válaszoltam az alábbi kérdésre és most megdöbbenve látom, hogy a válaszom agy hasonló válasszal együtt 0%-os. Miért? Nem értem. Nem érdekel a pontozósdi, több mint 500 kérdésre válaszoltam már, az én átlagomat ez úgysem befolyásolja, de nem tudom ésszel felfogni, hogy hogy lehet még a nyelvannal kötözködős válasz is hasznosabb, mint az, amit írtam. Tényleg senki más nem ad csapvizet a gyerekének rajtunk kívül? Olvasd el és segíts megérteni. Köszi!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2009. szept. 9. 21:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne mérgező? Azért van a víztisztitó telepen hogy megtisztuljon!S ezt környezetvédelmi technikusként mondom! Meg élelmiszeranalitikusként!!! S én 20 évig csak csapvizet ittam.Néha málna,vagy jaffa szörp de annyi!Manapság szokok rá a kólára.. De az is max 3 dl hetente.
2009. szept. 9. 22:36
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy vajon levest miből főznek a nagy "csapvíziszonyosok"? Talán ásványvizet tesznek föl főni?
2009. szept. 9. 22:49
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

Én is válaszoltam a kérdésre, én nem adok csapvizet. Nem hiszem, hogy mérgező, a tápos csirke, meg a génmódosított paradicsom sem az, csak valahogy mégsem az igazi.

Nekem tényleg megy a hasam a csapvíztől és kiszárad tőle a torkom. Mi is ásványvizet iszunk, nem kérdés, hogy a baba mit iszik.

Valószínű a védőnő és az orvos sem véletlen hajtogatják, hogy 1 éves kor alatt nem jó a csapvíz. Hát, tudod, diplomája van és tapasztalata, inkább neki hiszek, mint neked. De ha te csapvízzel itatod a babád, ok, tedd, engem nem zavar. Őszintén.

Viszont, hogy ekkora hisztit csapsz amiatt, hogy lepontoztak, pedig te okos vagy és csak jókat írsz.... hát ne haragudj, de ez nem kicsit nevetséges. Ne legyünk már ennyire gyerekesek, lányok....:-))

2009. szept. 9. 23:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis pesti csapvizet iszom, amióta az eszemet tudom, mindkét gyerek szintén, a kicsinek forralom.
2009. szept. 10. 07:29
 15/22 anonim ***** válasza:
48%
nálunk például a védőnők szolgálják a babavizet ingyen mert túl nitrátos a víz itt és nem egy kisgyerek halt már meg a csapvíztől ugyhogy IGEN mérgezőnek tartom és aki nem jár utána az a gyereke életével játszik...le lehet pontozni
2009. szept. 10. 08:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenhol mérgező, pl Bp-en biztos nem.

Nyilvánvaló, ha olyan helyen laknék, ahol az, akkor nem adnám a gyerekemnek és én sem innám.

Másrész amikor látom, hogy veszik a "gazdaságos vizet", na annak marhára sok értelme van, szerintem tuti csapvíz, amilyen a tesco.

Ha már ásványviz (sima, vagy buborékos),akkor valami normális legyen, vagy inkább csapvíz.

utolsó előtti

2009. szept. 10. 09:12
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok,

én tisztított vizet adok a lányomnak és abból is főzök. 10 literes ballonokban vesszük,mert a csapból büdös sárga víz folyik (az egész településen). A vízműnél azt állítják hogy ez iható csak van egy kis mellékíze. Na igyk meg ők. Amúgy ha vendégségbe járunk haza Szegedre, vagy Kecskemétre, természetesen mi is isszuk a csapvízet, meg az 1 éves lányom is.

Sajnos a nagyvárosban lakva el sem tudják képzelni milyen áldatlan állapotok vannak egy egy kisebb város vízellátásában.

A védőnő kifejezetten mondta, hogy lehetőleg ne adjuk a lánynak.

2009. szept. 10. 09:20
 18/22 anonim ***** válasza:
Felforralva oké 1 éves kor alatt,de forralás nélkül a nitrát mennyiségtől függően káros lehet.
2009. szept. 10. 13:35
 19/22 anonim ***** válasza:
78%
22:49-es: tutira, és még fürdeni is abban fürödnek, mert a bőrön keresztül is sok minden felszívódik ám! :D:D:D
2009. szept. 10. 13:51
 20/22 anonim ***** válasza:
Arról, nem is beszélve, hogy nem mindenki tudja megvenni a babavizet. Ja és mikor a gyerkorvosnak megemlítettem, hogy abból csinálom a tápszert, szó szerint kiröhögött, hogy olyan nincs. Abban is vannak ásványi anyagok és az is ásványvíz. Ja és óva intett és azt tanácsolta, hogy forralt csapvízből csináljam a tápszert, mert így kevesebb ásványi anyag kerül bele, mert ha bele kerül az ásványvíz és a tápszer ásványianyag tartalma is a hami, az bizony igencsak megterheli a szerveztet, főleg a kiválasztó szerveket. Érdekes, hogy orvos és orvos véleménye között is ekkora az eltérés. Így a lányom issza a jó kis csapvizet velünk együtt. Nem gondolom, hogy ezzel mérgezném. Ennyi erővel az udvarra sem engedhetném ki, mert a csepeli erőmű közelében lakunk, ahol altalában magasabb a levegő szennyezettsége, mint Pesten, pláne, ha szmog riadó van (na akkor azért nincs kinn csak pár percet). Akkor mit tanácsolnak az okosak, költözzek el. Sajna nem mindenkinek adatik meg, hogy teljesen steril és tök egészséges környezetben éljen, mégis az emberek nagy része felnő makk egészségesen még akkor is ha csapvizet iszik, vagy szmogot szív.
2009. szept. 10. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!