Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vágatja sok nő szülés...

Miért vágatja sok nő szülés után rövidre a haját?

Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 11:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%
Mert nincs ideje vele foglalkozni és nam annyira feltünő,hogy nincs rendben!
2013. febr. 24. 11:44
 2/18 anonim ***** válasza:
51%

Mert gyakran hullik szülés után nagymértékben a hajuk, és azt hiszik, így kevésbé látszik. /Viszonylag természetes folyamat ez, és magától elmúlik./

Illetve nincs idejük foglalkozni a hajukkal.

Arról ne is beszéljünk, hogy a kicsiknek van kapaszkodási ösztönük, és minden, ami megragadható, azt meg is markolják, és húzzák.

2013. febr. 24. 11:50
 3/18 anonim válasza:
69%
Nekem nincs gyerekem, de az a tapasztalatom ismerősök alapján, hogy a terhesség miatt nagyon megritkult, töredezetté és gyengévé vált... de ha ez még nem lenne elég, a kisbabák erőszeretettel kapaszkodnak a hajba, és nem igazán lehet kiszedni a kezükből csak a hajjal együtt! :) Talán emiatt...??
2013. febr. 24. 11:51
 4/18 anonim ***** válasza:
74%
Nekem azért volt időm megmosni és rendbe tenni a hajam, még festeni is volt időm a pár hónaposom mellett, viszont annyira hullott, hogy inkább levágattam. Sajnáltam ugyan, de elegem volt, hogy mindenhol a hosszú hajszálaim figyelnek. Mégiscsak jobb a rövidebb és valamelyest enyhült is a hullás, mivel a súly miatt is hullik.
2013. febr. 24. 12:05
 5/18 anonim ***** válasza:
59%
Nekem derékig érő hajam volt, szülés után jócskán levágattam,mert hullott és mindenhol a hajam volt. Persze nagyon sajnáltam, most újra növesztem! :-)
2013. febr. 24. 12:41
 6/18 anonim ***** válasza:
23%

Asszonyosodnak! :-)

én is levágattam vállig érőre,de még mikor terhes voltam.de sztem akkor is levágattam vna ha ha nincs baba.

2013. febr. 24. 12:42
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Én nem vágattam le,és nem is hordtam copfban talán az első 2 hétben.De én is megfigyeltem,hogy azonnal elvágják az ok,hogy a gyerek rángatja,meg,hogy nem kell vele foglalkozni.
2013. febr. 24. 12:43
 8/18 anonim ***** válasza:
47%

Én azért vágattam le, mert a terhesség, illetve az idők során akaratlanul is változik az ember lánya. Nagyon hosszú, csípőig érő, természetes göndör hajam volt, szinte a csodájára jártak.Egy idő után "gyerekesnek" éreztem, trendi, rövid frizurát vágattam, hol melíroztatok, hol festetem, van, amikor eredeti színre hagyom.

Nem hiszem, hogy ez csak a szüléssel lenne összefüggésben.

Nekem még ehhez az a tapasztalatom, hogy igényes nőnél mindegy, hogy rövid-e vagy hosszú a haja, így is, úgy is ápolni fogja.

2013. febr. 24. 13:43
 9/18 anonim ***** válasza:
34%

Derékig érő hajam volt. Sok, dús. Hála égnek nem ritkult meg, viszont a lánybabám rákapott, hogy a fonatomat cibálja. Levágattam vállig érőre. Kicsit depis is lettem, életem 2-3 hajvágása volt.

Most már kiscsoportos ovis a gyerkőc, és egy éve már hagyom had nőjön vissza. Már a hátam közepéig ér :)

2013. febr. 24. 18:33
 10/18 anonim ***** válasza:
36%
Azért vágatják le, mert a hosszú haj, nőies, lányos, ők meg anyukásak, asszonyosak akarnak lenni. Tudat alatt persze. És ezt szépen megmagyarázzák azzal, h hullik, meg kapaszkodik bele a baba, stb. Nem azzal van a gond, hogy derékig érőből lesz vállig érő, hanem akkor, ha tarkóig érő. Hiába festett, meg "igényes", meg divatos,meg ki van sminkelve hozzá, nőietlen és kész. Ördögh Nóri is milyen szarul néz már ki rövid hajjal, nem győzik vastagon sminkelni meg nagy fülbevalókat adni rá, h ne nézzen ki úgy, mint a saját öccse.
2013. febr. 24. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!