Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a munkahelyem megszűnik,...

Ha a munkahelyem megszűnik, akkor kapok-e tgyás-t?

Figyelt kérdés

Vőlegényemmel jövőre szeretnénk babát. Idén szeptember körül szeretnék teherbe esni. A mostani munkahelyemen 2012. márciusától vagyok, előtte 2 hónapig álláskeresési járulékot kaptam (akkor ugye nem szűnt meg a munkaviszonyom?), előtte 2 és fél év bejelentett munkaviszonyom volt.

Összességében 2008. júniusától dolgozom.

Az lenne a kérdésem, hogy ha szeptemberben sikerül teherbe esnem és év vége előtt ne adj isten megszűnne a munkahelyem (értsd bezárna a bolt), akkor milyen ellátást kapnék? Vagy ha rögtön a teherbeesés után bejelentem a cégnél, akkor azonnal védettnek számítok? Tehát ha októberben bezár a bazár, akkor az előző évem (ugye 2014-ben szeretnék szülni) hogy kerül elszámolásra?

Remélem érthetően fogalmaztam :)

Köszönöm

2013. febr. 23. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:

365 nap munkaviszonynak kell lennie a szülés előtt! Nekem mikor megszületett a kisfiam utána szűnt meg a munkaviszonyom, de a munkahelyem passzív kifizetőhely maradt. De persze előtte már 3éve ott dolgoztam. Mindent ugyan úgy kaptam mint a többi kismama, csak nincs hova visszamenjek dolgozni. Ha kistesót szeretnénk akkor előtte el kell mennem dolgozni, hogy igényelhessem a GYED-et.

Remélem tudtam segíteni :)

2013. febr. 23. 12:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Ha viszont nem közvetlenül a munkahelyről megyek el szülni, akkor nem csak az alap ellátást kapom?

Tehát: szeptemberben sikerül a pici, bejelentem a cégnél. Októberben megszűnik a cég, akkor nem számítok védettnek. Így nem munkából megyek szülni ugyanis...

2013. febr. 23. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha terhesség alatt szűnik meg a cég, csak Gyest kapsz majd!

Tgyás, GYED annak jár aki biztosított a szülés alatt, tehét van munkahelye, Honnét elèg szülni!

Attól hogy te bejelented terhes vagy, ha megszűnik a cèg terhesség alatt, nem kapsz majd tgyást gyedet!

Ez a védetsés arra vonatkozik, nem rúgnak ki!

2013. febr. 23. 12:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. febr. 23. 13:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Azért elkeserítő ez a helyzet! Nem lehet tudni a mai világban, hogy mikor zár be egy maszek cég (de még államinál sem). Szeretne vállalni picit az ember, de ilyen körülmények között kétszer is meg kell gondolni, hisz fel is kell nevelni!!!
2013. febr. 23. 13:36
 6/8 A kérdező kommentje:
És ha elmegyek táppénzre? 15 nap után már nem az állami fizeti a táppénzem? Vagy ezt rosszul tudom??
2013. febr. 23. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy,hogy ki fizeti a táppénzt(de veszélyeztetett terhesként az első naptól az állam fizeti,nem a munkáltató,és az 60%,sima táppénz esetén ennél magasabb(azt hiszem 70%)),ha a szülés időpontjában nincs ÉLŐ munkaviszonyod nem jár TGYÁS,GYED.Valamikor volt passzív GYED,TGYÁS,de ez megszűnt.2 fiú+4.5 hónapos kislány anyukája
2013. febr. 23. 13:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 23. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!