Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Reni, Rebeka, Boglárka, Laura...

Reni, Rebeka, Boglárka, Laura vagy Viktorai a szebb lány név? Mondanátok pár szép, különleges kisfiú nevet? :-)

Figyelt kérdés

4hónapos terhes vagyok.Sokat gondolkoztam a neveken, lány nevek közül a Renáta és a Boglárka ill. a Rebeka név tetszik nagyon de a Laura és a Viktóra is szimpi.Szerintetek melyik a legjobb?

Fiú nevet még nem találtam.:(

22/L

2013. febr. 21. 20:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Anita, Andrea, Emese, Emőke, Helga, Hedvig. Magyar ember könnyebben mond mássalhangzó után magánhangzót. Nem véletlen kérdeztem a vezetéknevet.

Mivel manapság két részre szakadt a névválasztás tábora fiú és lány nevekben egyaránt - míg a magyaroknál előkerültek az ősi magyar nevek, Csenge, Hajnal, Botond, stb, addig a cigányoknál ma szinte csak Vanessza, Akhilleusz, Brendon, meg ehhez hasonlók találhatók - ezért pont a Péter, meg az István, Katalin, Margit nevek kezdenek különlegessé válni.

2013. febr. 22. 07:45
 12/27 anonim ***** válasza:
9%

Én a Viktória nevet kifejezetten utálom, de nem is maga a hangzása az, ami elriaszt, hanem, hogy akárhány Viktóriát ismertem az életben, mindegyik különösen bosszantó, buta vagy felelőtlen volt, szóval én ezért zárnám csak ki. A Reni név hasonlóan kötődik egy negatív személyhez, de nekem egyébként sem tetszik. A Lauráról nekem az egyik volt osztálytársam ugrik be, aki iszonyúan fiús volt általános iskolában és most hihetetlenül nőies, önálló, elbűvölő személyiség és nagyon erős karakter. Egyébként nem is ismerek más Laurát rajta kívül, szóval az én környezetemben nagyon ritka név. A Rebeka valamiért nem tetszik. Talán nekem túl erős név, jobban szeretem a lágyabb hangzású neveket.:) Pont emiatt nekem a Boglárka tetszik a legjobban és a becézését is nagyon szeretem.

Lánynevek közül nekem még az Abigél és az Alíz is nagyon tetszenek, amik talán nem annyira gyakoriak, mert egyébként (sajnos vagy nem sajnos) nekem azok a nevek tetszenek, amit manapság tucatneveknek szoktak mondani.:) Anna, Lili, Sára, Emma...stb.

Mondjuk mi már megegyeztünk a gyerekeink nevében a párommal, pedig még csak elméleti szinten gondolunk rájuk.:) Ha lányunk lesz, akkor az Anna, ha fiú, akkor a Péter nevet fogja kapni.

Fiú nevek közül nekem ezek tetszenek: Péter, Ádám, Dániel, Roland.

Majd írd meg, ha kitaláltátok, kíváncsi vagyok mire esik végül a választásotok!:)

2013. febr. 22. 15:01
 13/27 anonim ***** válasza:
82%

Én a Boglárkát vagy a Viktóriát választanám, és a Tóth vezetéknévhez is nagyon jól hangzanak. Bár ehhez a vezetéknévhez szinte minden név illik, kivéve ami külföldi hangzású, pl Dzsesszika, meg ilyenek :D

A Rebeka, Laura nem tetszik nekem, Renátát nem tudom eldönteni, tetszik is meg nem is :)

2013. febr. 22. 16:11
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

Rebeka a legszebb.

Fiú: Nimród, Lénárd, Alex.

2013. febr. 22. 16:56
 15/27 anonim válasza:
100%

Renáta vagyok. Nem szeretem kimondani hosszan a nevem, és nem is szeretem, ha Renátának hívnak. A Renit vagy a Renát viszont imádom :)

Nekem lányban most a favorit az Emma, de a Laura is egyre jobban tetszik :)

Fiúban a Levente, Zsombor, Örs.

Jó babavárást!

2013. febr. 23. 12:06
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Lány:Laura

Fiú:Dorián

2013. febr. 23. 12:22
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nagyon szép neveket írtatok :-)

Eddig úgy nézzki a picikèmet Tóth Renáta Boglárkának fogják hívni! Mivel kiskoromba én mindig azt akartam,hogy Reninek,Renikének szóltsanak,imádom ezt a nevet:D Remélem a kislányom is nagyon szeretni fogja :-)

Persze várom az ötleteiteket mert a Boglárka annyira nem tetszik és a párom azt igérte, ha találok jobbat akkor nem ragaszkodik a Bogihoz :-)

Szóval hajrá! :D

2013. márc. 8. 15:45
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Esetleg, Tóth Renáta Petra ?? :)
2013. márc. 10. 22:50
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

Szia nekem a Rebeka tetszik majdnem az lett a lányom második neve ,gondolkodtunk a Kirán de aztán szépséges Aliz lett!!!

fiamat Patriknak hívják

Ami tetszik fiu név Dominik, Milán, más nem jön be

2013. márc. 11. 23:08
 20/27 anonim ***** válasza:
83%
REBEKA
2013. márc. 12. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!