Ti mit tennétek a helyemben? Teherbeesés munkanélküliként, vagy babaprojekt felfüggesztése? Részletek lent.
A párommal 3 éve vagyunk együtt és babát szeretnénk. 6 hónapja próbálkozunk, azonban eddig nem jött össze. Sajnos 02.28-al megszűnik a munkahelyem és – ismerve a mai gazdasági helyzetet – előfordulhat, hogy hosszú hónapok telnek el, mire sikerül újat találnom. A havi jövedelmünk így megfeleződik. Ha most esnék teherbe akkor azt ugye borítékolni lehet, hogy amíg terhes vagyok nem találnék semmilyen állást, sőt utána az azoknak járó családtámogatási juttatásoktól is elesnék, amelyek azoknak járnak, akik szülés előtt dolgoztak.
Számolgattunk, ha most tovább próbálkozunk (és sikerül) a havi bevételünk (1 kereset) nagyon szűkösen lenne elég, tehát messze nem tudnánk mindent megadni a babának, amit ha tehetném mindenképpen megtennék.
Viszont mind a ketten „benne vagyunk a korban”, én 32 éves vagyok , a párom 35, tehát éppen itt lenne már az ideje a babázásnak.
Sajnos közben – nem tudom megmagyarázni miért – de az az érzésem van, hogy ha most nem akkor soha.
Ti mit tennétek a helyemben? Próbálkoznátok tovább, és ha sikerült akkor vállalnátok, hogy könnyen előfordulhat hogy komoly anyagi nehézségekkel kell majd szembenéznetek, vagy pedig abbahagynátok a próbálkozást?
Előre is köszönöm a véleményeteket!
Igen, igazatok van, nem mindegy hogy "mennyi az annyi".
Eddig a havi bevételünk 280 000 Ft volt, most mivel én kiesek marad 150 000 Ft. Sajnos van hitelünk is plusz a napi megélhetési költségek (rezsi, üzemanyag, mivel a páromnak szükséges a kocsi a munkábajáráshoz stb), úgyhogy összeadtunk mindent ami havi szinten kiadásunk van az kb 120 000 Ft. Most gondolkodunk rajta hogy ezen hogyan lehetne csökkenteni.
És ebben már benne van a kaja, tisztítószer, papíráru stb is? Csak azért kérdem, mert mi 220-ból élünk 3man és igencsak számolgatni kell a hónap végén a pénzt.
Pedig ott spórolok ahol tudok!
10-es vagyok.
150ezer havi bevétel a gyes+csp-n felül szerintem nagyon szűken, de elég lehet, ha nem emelkedik a törlesztőrészlet, és a párod nem lesz tartósan beteg vagy munkanélküli. Ezeket sajnos senki nem tudja garantálni. És akkor még a nőgyógyász, ha nem ügyeleten akarsz szülni (én ott szültem, és nagyon megbántam, mert hcrror-császár volt)
Van egészségpénztár, vagy azt már beleszámoltad a 150ezerbe ? Abból gyógyszert, pelenkát, törlőkendőt babacuccokat sokmindent lehet finanszírozni. Pl nekünk valamivel több a bevételünk, de a lány most fél évig kapja a zoviraxot a herpeszére, amiből 1 üveg 12 napra elég, és 5000 valahányszáz forint. Nagyon megérzi a családi kassza, mert ami jön egészségkártyára havonta, már elköltöttük erre, meg egy raklap másik gyógyszerre, amit a herpesze kiröhögött. :(
Száz szónak is egy a vége: legalább 300000 forint megtakarítás nélkül semmiképp sem vágnék bele a babaprojektbe. Mindig kell, hogy legyen vésztartalék, és még így is neked mindenről le kell majd mondani, sakkozni a kajával, a vásárlással, hogy kijöjjetek. Ja még a kocsi egy nagy pénznyelő, de az meg kell. A mi kocsink egy 13 éves francia masina, amit a 2 év alatt, mióta velünk van, ráköltöttünk, az nem emberi, és még 1x össze is törték... Szóval pénzt félrepakolni, és ésszel belevágni a babázásba. ;)
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!