Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyi fájdalmat...

Hogy lehet ennyi fájdalmat kibírni?

Figyelt kérdés
Maga a szülés brutális, majd a gátseb és a méhösszehúzódások, valamint a szoptatás kezdete, és az aranyér. Ahelyett hogy élvezhetnék minden percet a kisbabámmal, vagy égő mellbimbóktól szenvedek vagy sírva járok WC-re. Már két hónapja... Hol van ennek a vége? Gyógyszert nem lehet szedni, alhoholt nem lehet inni, akkor ezt mégis hogy lehet kibírni?
2013. febr. 20. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Szegénykém... Egyszer vége lesz a fájdalomnak is.

Így olvasva én igazán szerencsés voltam, mert a szülés 10 perc alatt lement, alig voltak fájásaim. Gátsebem nem igazán fájt, és nem lett aranyerem. Igaz a melleim nekem is bekeményedtek ha nem fejtem, így erre is figyeltem, hogy ne durranjon be.

Kedves kérdező. Néha ha megtudsz valakit kérni hogy 1-2 órácskára vigyázzon a kicsire, akkor neked lazítani kéne. Relaxálj, vagy feküdj a kádba és pihentesd a tested.

2013. febr. 20. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nagyon magas lázzal szültem, mindenem fájt, iszonyúan köhögtem, volt gátsebem is, de mégsem éltem meg ilyen tragikusan. Nem bántani akarlak, de szerintem valami nincs rendben nálad. Nincs esetleg gyulladás a szervezetetben, ami miatt ilyen erős fájdalmaid vannak? Dokinál voltál?
2013. febr. 20. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Na pont ezért nem akarok 3-ik gyereket.

Nekem a terhesség volt kész rémálom, habár szülés és gátseb semmi volt, de a szoptatást soha nem gondoltam volna hogy undorral gondolok rá, és pontez miatt nem szeretnék még egy gyereket.

Mikor még csak álmodtam a gyerekröl, akkor soha senki nem mondta, hogy terhesség ennyire megviseli az embert. Mindenki azt hajtogatta, hogy csak a nyafogo nök érzik rossznak, pedig az egy szuper érzés... Gondoltam, én aki mindent kibír, magas fájdalom küszöb, szuper nö, annak a terhesség egy szuper érzés lesz. Na nem volt az, söt mindennel megszenvedtem, rossz közérzet, vérzés, iszonyat erös görcsök, kiütés amitöl az egész testem kisebesedet, túlhordás... Aztán még mondhatnám, hogy nem tudtam a saját cipömet bekötni, amikor alig bírtam már menni, és képtelen voltam 1 km-t legyalogolni, még egy takarításnál is segítség kellett... utáltam. ok a gyerek rugdosása vagy a Uh jó volt és a tudat hogy ott van, és a tudat hogy mindig kevesebb hét van hátra éltetett.

Aztán amitöl féltem a szülés és gátseb semmi volt.

szoptatásról sem gondoltam, hogy ilyen fájdalmas, a második lányomnál 5x gyulladt be és voltam lázas, de tejem nem nött. hiába szoptattam kb 10x40 percet naponta akkor sem lett több tejem. max 90ml volt összesen, így kellett a pótlás, majd szépen elapadt...

szóval nem nem akarok többet szoptatni.

2013. febr. 20. 21:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Megértelek! Én császárral szültem, és nekünk adtak valamilyen fájdalomcsillapítót még a kórházban 5 napon keresztül. Biztosan lehetne neked is valamit szedned. Kérdezd meg a védőnődet. Az alkoholra nincsen sztem szükséged nagy mennyiségben attól nem fog kevésbé fájni, viszont egy picit én is ittam múltkor :) Semmi bajotok nem lesz tőle.

Ha már 2 hónapja szenvedsz, az tényleg kemény, de próbálkozz különböző krémekkel a mellbimbódra- nekem a Garmastan krém bevált mikor még az elején sebes volt.

Aranyér-székrekedésre Laevolac szirup, ezt lehet terhesen és szoptatás alatt is.

És hidd el, a császáros seb sem semmi.. főleg az elején brutális...legalábbis nekem az volt. Mégis már a kórházban, a kisfiam születésénél arra gondoltam, hogy mikor jön a következő baba :)))

Fel a fejjel! Örülj a babádnak! És bátran kérj segítséget, úgy minden sokkal könnyebb.

Remélem tudtam valamennyit segíteni!

2013. febr. 20. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Ket honapja?? Az nagyon soknak hangzik. A szoptatasnak nem kellene mar fajnia. Biztos hogy a babad jol kapja be a mellbimbodat? Aranyerrel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de biztos arra is van gyogymod, mondjuk vmi szekletlazito... Hogy lehet ezt kibirni? Hat ugy, hogy'az ember sok mindent felad egy gyerekert, de sok mindent nyer egy gyerekkel. Csak igy...
2013. febr. 20. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Császár előtt kiszenvedtettek minket: oxy, burokrepesztés, meconiumos magzatvíz, szünet nélküli fájások már a végén, kicsim feje nem állt be születési pozícióba, meg sem tudtam volna szülni a drágát..ezután mondta a doki, hogy irány a műtő...Több, mint 1 hónapig véreztem utána, tejem összesen mindkét mellből 30 ml volt :D Szégyen, de ez van!!! összesen 6 hétig tudtam csak szoptatni, utána már csak tápszer maradt, mert utána már a mellem sem kellett neki :D

Próbáld felfogni "viccesebben" a dolgokat.. és pihenj tényleg bármikor amikor csak tudsz!

2013. febr. 20. 21:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A szoptatás már nem fáj, csak az első hét volt rossz. A felsoroltak közül már "csak" az aranyér van meg amit elvileg holnapután műtenek gyakorlatilag nem tudom h képes leszek-e rá, iszonyúan félek. Csak ez az egész lista hogy mindig van valami újabb kín, és már annyira elegem van, szeretném kiélvezni a babázást és nem arra vissza gondolni h szörnyű volt mert ezek olyan pillanatok a kislányommal amik egy életben csak egyszer adatnak meg. Segítségem sajnos nincsen bébiszitterre meg nem bízom.
2013. febr. 20. 21:56
 8/10 anonim válasza:

Hmm,szegenykem,haat eleg nehezen lehet birni gondolom!Mivel nekem semmi nagyfajdalmaim nem voltak,en Montreal(quebecbe)szultem az allamnak az eggyik legjobb korhazaba amit paris hilton tamogat,nekem konyebb volt a szulesem mert hajnal 4 kor megkezdodtem a "menstruacios"gorcsok,es majd csak 11 ora fele emelkedtem meg a fajasaim,addig nem is kertem erzestelenitot mig nem szenvedtem annyira hogy levegot mar nem tudtam venni normalisan akkor koveteltem az orvos ket fajas kozt be raktak a csovet a derekamba es onnantol kezdve nem ereztem semmit,soot meg aludtam is ket orat :D mar mikor ereztem a tolofajast nekem anyi fajdalombol allt,mintha meglett volna erosen a menszeszem es mehemtol lefele szakadna le az egesz mindenem,de ezt mind fajdalom nelkul ereztem!Nekem szerencsem volt,semmi szules utani problemam hala istennek nem volt,szules utan par nappal,ugy erezetem hogy annyi energiam van hogy nem lehet ki loni,:) ez a suly vesztes miatt erezheto alltalaban,soo nekem csak az ejszakazasok voltak nagyon nehezek mert imadok aludni,pihenni es sajna nem tudtam...de mar jobb minden 1 eves lesz most 23 an

Leonidas,Mozes

2013. febr. 21. 03:13
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem akarlak megbántani, de nem hagyod magad el egy ici picit? Mit csináltál volna, ha császárod lett volna? A babát fogat összeszorítva kell ellátni, mert fáj a seb. Sokáig hosszú sétára nem is tudtam menni, mert hamar elfáradtam. Mégis élveztem a babázást. Úgyhogy kapd össze magad és ÉLVEZD! Hamarosan elkezd mosolyogni is.:)
2013. febr. 21. 09:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Pedig lehetne rosszabb is! Pl egy hasfájós babával aki éjjel-nappal sír 3 hónapon keresztül. Ő sem alszik, meg te sem...
2013. febr. 21. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!