Tapasztalt anyukák! Mit vennétek meg most?
Mi az, amit mindenképpen megvennétek és mi az, amit nem?!
Van olyan babatermék/kiegészítő, amire utólag azt mondjátok, hogy jó lett volna, ha van?
Valamint mi az, amit használtan simán megvennétek és mi az, amit csak újonnan?
A használt dolgokat hol vennétek meg?
Én szinte mindent használtan vettem. Sokkal jobban megéri, hisz a használtak is nagyon jó állapotúak. Én bizmányos bababoltban vásárolok. Egyébként kaptunk egy pár új ruhát is, azokat nagyon sajnáltam,mikor kakis lett(mert hát a fiam tud alkotni rendesen- és nem pelenkafüggő), nehezen lehet kimosni az anyatejes kakit belőlük.
A légzésfigyelőt vettük újonnan, azt is azért,mert önsegélyező pénztárból vissza tudtuk igényelni.
Mellszívót, babakocsit ismerőstől vettem. A mellszívót előre, mert jó volt már a kórházban. Mikrós sterilizálót is újonnan vettem, mert azt is visszaigényelhettük. Igazából azt az egyet nem venném meg, mert igazából nem nagyon van kihasználva.
Kiságyat, játékokat is használtan. Ágynemű is felesleges, mert pelenka a fej alá, amit esetleg ha összebukik rögtön tudod cserélni, takaróból meg jó, ha van csere-de mi azokat kaptunk.Lepedőből viszont be kell spajzolni, mert a kicsorgó pisit igencsak fel tudja szívni.
Jó babázást!
Mindent újonnan vettünk.
A légzésfigyelőt mindenképp vennék, nagyon szeretem. Ágyból kombit vettünk, nah ezt viszont megbántam. Sima kiságyat vennél 10-20 ezreset, rátehető pelenkázó lappal, mert a pelenkázót is kb 4 hónapos koráig használtuk. Persze a fiókos részeket használjuk, de arra van más megoldás is...
És nagyon bánom, mert olyan édes lelesésgátlós ágyakat árulnak, potom pénzért... Így meg ha át akarjuk mag alakítani ifjúsági ággyá a kombi ágyat, vehetek rá leesésgátlót 15.000-ért...röhej, és nem is lesz olyan szép...
Ágyneműt még nem tudtuk használni, mert olyan furán eláll a takaró a lányom testétől, aki most 10 hónapos. Úgyhogy van 2 plédünk, időjárástól függ, melyiket használjuk.
A 3 részes babakocsitól is hamar megszabadultunk, 4 hónapos volt a lányom. Akkor vettük egy normális, dönthető sportkocsit. A 3 részes babakocsinak nagyon ellene lettem, mert a hordozó szerintem nem biztonságos, úgyhogy hamar vettünk normális autósülést (0-18 kg), és azt használjuk... Alig vártuk, hogy elvigye valaki...fél áron :(
Amit szintén nem adnék az a légzésfigyelő mellett, az a mikrós sterilizáló, én nagyon szeretem.
Mellszívót sógornőmtől kaptam, kölcsön, alig használta, nem volt teje..de az nem nagyon vált be, a kistesónál, ha fejni kell, biztos veszek egy elektromosat, annyira szenvedtem a kézivel...
Hát ennyi jutott hirtelen eszembe :)
újonnan venném:
-textilpelust, de max.5-10db-ot, több nem kellett.
-cumit, cumisüveget,
-hőmérőt
-ha nincs olyan ismerősöd, akitől megbízhatóan keveset használt elektromos mellszívót kölcsön tudsz kérni, akkor azt is újonnan venném, utána félárban eladható. (Nekem az Avent jött be, és a kézi is, jó, de baromira fárasztó, főleg ha sokat kell használni, ezt nem tudhatod sajnos előre, mert amikor kell, akkor nem tudsz elrohanni megvenni, tehát célszerű előre megvenni...lehet már a kórházban is kell, hogy be tudd indítani a tejcsit...
-én is a kiságyra tehető pelusozót ajánlom, nekünk nagyon bejött, ugyanis volt, hogy a fürdőszobában a mosógépen volt, volt hogy a kiságyon, volt hogy a mi ágyunkon, mikor hol szottyant kedvünk, vagy fájt a hasa, vagy tornáztatni kellett, olajozni, az meg letörölhető.
Ez használtan nem érdemes, hacsak nem fogsz kie gy szinte újat, mert úgy vannak megcsinálva, hogy 1 gyereket használ ki kb.
Az összes minden többit használtan venném meg.
Babakocsit csak személyes kipróbálás után vennék, csomónak elhasználódik a kereke, csapágyas lesz, nem gurul, fordul könnyen, és hiába szép, ha nagyon nehéz, vagy bonyolult összecsukni, vagy a kerék miatt szenvedsz vele, mint a fene.
Nekem ami nagyon hasznos volt, az az Ikeáben kapható matracvédő babaágyba, mert elég sokat bukott a babókám. Ebből nekem 2 db volt, és nem ázik át, nem folyik a matracra a cucc.
Sudocrem, drága, de sokkal jobb mint a többi popsikrém
Olyan babakocsi, aminek előre-hátra húzható a kupolája, napsütés/szél esetére...ez nekem nagyon kellett, előtte szenvedtünk egy babakocsival, amire napernyő kellett, hát majd megőrültem, állandóan állítgatni kellett, meg pelust csiptettem oda...
légzésfigyelő nagyon megnyugtató dolog, de azt is csak megbízható helyről, ha használtan veszed...
nekem nagyon bejött az elején a kókuszpólya, sokkal stabilabban tudtam fogni a babát, és ő is szerette..ha vennél, akkor olyat, amiből kivehető a kókusz, mikor már nem kell, és utána a huzata kis takaróként tovább használható. ezt én használtan vettem.
ruhákat, sapit, éjjeli kislámpát, szőnyeget, ágyzsákot(én nagyon szerettem, sokáig abban aludt), ágyat, szekrényt, babakocsira esővédőt, mindent használtan vettünk a vateráról.
Ágyból 70x140cm-est választanám, ami esetleg át is alakítható leesésgátlóssá, mert a 60x120ast nagyon hamar kinőtte...a lányom 1 éves korában már vettük a leesésgátlósat, mert nem tűrte a rácsost..:)
bocsi, kusza lett, de hátha kihámozol belőle vmit..:-))
Jó egészséget!
A lányom korababa lett, kellett légzésfigyelő amit alig használtan kaptunk rokonoktól, meg mérleg, amit a védőnőtől béreltem. Egyiket sem akartam volna teljes áron megvenni, és később a fiamnál, akivel minden okés volt, nem is használtam egyiket sem.
Sterilizáló nekem elektromos volt, a lányomnál nagyon nagy hasznát vettem, a fiamnál sokkal kevesebbet használtam, de azért jó volt, hogy van, legalább nem kellett a vízforralással meg a szárítgatással bohóckodnom.
A mellszívó jól jött (a kézi halk, de fárasztó/ az elektromos gyorsabb és kímélőbb a kéznek, de nekünk zavaróan hangos volt a kicsi hülye napelban...)
Párásítókészülék kellett a szobájukba mert száraz a levegő nagyon (panel).
Ágyneműt mi se használtunk nekik sokáig, plédeztünk(jó, ha van több méret, többféle vastagság, hogy lehessen variálni) és fej alá kis textilpelusok mentek.
A matracvédő huzat, gumis lepedő is hasznos találmány!
Ruhafélét rengeteget kaptunk, másfél-kétéves korukig alig vettem nekik bármit is. Azóta is szívesen járok normális turiba, vagy amit csak lehet, leárazáson veszek meg nekik.
Cumit/üvegeket csak újat vettem mondjuk :)
Mi használtan vettünk (vaterán):
kiságy,pelenkázó,elektromos mellszívó, pihenőszék,etetőszék,babakocsi,babaruhák,bébihordozó(ezt ismerőstől vettük).
Új: cumisüveg,cumi,lázmérő,textil pelus,takaró
Szerintem felesleges: sterilizáló (kifőzöd),babaolló.
Varrtam egy szoptatós párnát,amit ugyan szoptatásnál nem használtam,de terhességnél áldás volt azzal aludni.
3 gyerekes anyuka
Mindent újonnan vettünk.
Nem vennék: elektromos orrszívót, 10 e volt és sz.rt se ért...
Cumisüveget melegen tartó termosz tasit. Soha nem használtuk. Inkább megszoptattam autóban a parkoló kieső részén a fiamat, vagy pelenkázóhelyiségben.
Ja és mellszívót se 32 ezerért, mert egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett, simán beálltam arra, hogy annyi tej termelődött, amennyi kellett.
Bébiőrt viszont vennék. Azt hittem nem kell, mert pici a ház, aztán rájöttem, hogy kellett volna, mert sokszor volt, hogy aludt a fiam és én addig kint tevékenykedtem volna az udvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!