Mikortól mehetek szabadságra ha terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Logisztikusként dolgozok egy nagy cégnél. Mikortól menjek szabira vagy hogyan működik ez? ?Én döntöm el,h meddig tudok dolgozni? Van 180 biztosított napon suliból, és ha itt még dolgozok 6 hónapot, akkor megkapom a gyedet? Hogyan működik ez?? Teljesen össze vagyok zavarodva e téren.Valaki tud segíteni? köszönöm :)2013. febr. 10. 20:52
1/4 anonim válasza:
A terhesség nem betegség ha nincs panaszod akkor miért akarsz szabadságra menni 70% fizetésért.
Igen ha van 365 nap munkanapod akkor jár a tgyás és utána a gyed is a kicsi 1.5 éves koráig majd gyes.
2/4 A kérdező kommentje:
én a szülési szabadságra gondoltam. Hogy mikortól "kell" arra menni? :) Akkor jól tudom,h beleszámít a suliból 180 nap. És terhesen még dolgozok még 6 hónapot. És így akkor járni fog a gyed. És a tgyással mi a helyzet?
2013. febr. 10. 21:01
3/4 anonim válasza:
A tgyás enyhébben szabályozott, mint a gyed, így ha a gyed jár, akkor biztosan jár a tgyás is.
A szülési szabadságot leghamarabb 28 nappal a szülés várható ideje előtt tudod megkezdeni. A szülési szabadság idejére kapod a tgyást.
Ha véletlenül veszélyeztetett leszel, és táppénzre kényszerülsz, a táppénzen töltött napok is beleszámítanak a 365 napba, nemcsak azok a napok, amikor ténylegesen dolgozol.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! Most már tisztább a kép :)
2013. febr. 10. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!