Miért olyan nehéz elfogadni/ciki, hogy nem akarok gyereket? (Egyáltalán nem, nem fog változni) Létezik még Nő aki ugyanezt gondolja?
Láttam már hasonló témát, de elég régi, frissítek egy kicsit. 24,5 éves srác vagyok 2013-ban. A téma adott, egyszerűen így döntöttem, és nem gondolom meg magam, mielőtt bárki írná, hogy „majd változik ez még”. Az OK:
1: Nem láttam rá jó példát, hogy családot alapítsak, ez már önmagában is elég húzós.
Emiatt--> 2: „Mutasd meg, hogy igenis lehet másképp”-> Alapból nincs türelmem se kreativitásom a gyerekekhez, ideig óráig elvagyok velük de ennyi. Foglalkoztam velük eleget ahhoz,hogy érzem, nekem nem való az apaság, egyszerűen nem tudom elképzelni, sok mást igen. A kamaszokkal jókat hülyülök de az nem ua.
3: erre még rátesz, hogy főleg a mai világba nem akarok, bedobni az enyémet a mai generációba, és meg vagyok lepődve, hogy sokan követik ezt a „birka módon muszáj mindenáron nyaggatós, az nem ember aki nem lesz szülő, ideális társadalmi modellt” szóval akkor inkább ne is legyen.. Sokan bele se gondolnak, hogy megvan e rá a megfelelő háttér, örülünk, ha meló után jut idő egy kis életre is,(tekintve az ország helyzetét) biztos ezt akarják e 1000%, és látni egy két „szép” eredményt… de inkább büszke vagyok a felelősségteljes hozzáállásomra és vállalom ami nem megy! És élek nyugiba gyerek nélkül, mint 2-3-al anyagilag jócskán megszorítva.
4: Ezt elmondom, és mintha a falnak beszélnék, ugyanúgy cseszegetnek tovább, egy kezemen meg tudom számolni hányan értettek meg. Pedig ez egy olyan kérdés amire nem is lehet a válasz. Aztán jön a húú meg haa, na és? Kapom a fejemhez a sok ultra pesszimista jelzőt, pedig csak realista vagyok aki minden lehetőséget felmér (mérnök hallgató). Sok lány megijed, de ez egy olyan ami hosszú távú cél, és ha az elején nem egyezik akkor nincs kompromisszum vagy van gyerek vagy nincs.
Nehezen találok párt emiatt de biztos, hogy nem vagyok egyedül.
Nem meggyőző érveket várok, csak élettapasztalatot, véleményt, miért van ez a sztereotípia szagú hozzáállás. Ne másszunk el politikába, és elsősorban korombeliek véleménye érdekel, de a trollokon kívül senki sincs kizárva).
Köszönöm, Powerade88
A nagyobb élettapasztalattal rendelkezők, akiket az élet viharai megtépáztak nem fogják elfogadni, hogy nem akarsz gyereket. Nem minden alakul úgy ahogyan eltervezed, ezért féltenek téged, a nehézségek között 60-70 évesen jó lesz, ha lesz egy hozzátartozód, aki szeret. A szeretet fontos.
Én az egyetem elvégzésével kínlódtam és akkora kínlódás volt, hogy úgy éreztem nekem további kínlódás gyerek nem kell. Közben az egyetemi évek alatt megismertem a férjemet. Véletlenül terhes lettem/maradtam 36 évesen. Addigra már annyira nem is bántam, mert a rokonaim és még a fiatal barátaim is szerencsétlenségemre elhaltak!
Végül a fiatal férjem is meghalt. Itt maradtam magamra egy barátnőmmel és egy gyerekkel.
Én ezért tanácsolom, hogy válaszd a normális átlagos családi életet, mert az élet téged sem biztos, hogy megkímél.
Rendben van, értem minden eddigi hozzászólónak a véleményét, igazatok is van, szerintem felesleges volt feldobni megint a témát, utólag belátom, ez van. Nem megsértődtem, csak szeretném zárni a témát mert ahány ember annyi vélemény ebben a témában biztos.
---------------------------------------------------------
Ha nem akarsz gyereket nem lesz.Ennyi.Pont.Kit érdekel,ki mit gondol?!Ez csakis a te dolgod.
Tudom,ne kérted,hogy ezt mondjam,de honnan tudod 15 év múlva mi lesz?Most nem akarsz.Lehet.Értem.Megszámoljam neked hány olyan fiatal van,aki most nem akar gyereket,és később lesz?Tessék,itt az élőpélda nem akartam gyereket,25 évesen még nem is jutott eszembe a gyerekkérdés.34 évesen egy közel 3 éves kislány anyukája vagyok,és 35 hetes kismama.Úgy,hogy nem akartam gyereket,de olyannyira nem...
Kedves Kérdező!
Szerintem felesleges 24 évesen így előre kijelenteni dolgokat.Azon is látszik,mennyire nem vagy még felnőtt,hogy úgy számolod a korod 24,5,utoljára 14-15 évesen számoltam így.Minden jogod meg van hozzá,hogy ne legyen gyereked,azt csinálsz amit akarsz.De másnak meg joga van gyereket vállalni teljesen mindegy milyen indokból.Kicsi korom óta vágytam saját gyerekre,és nem azért,mert mindenkinek van,egyszerűen vágytam rá,van is egy lassan 2 éves fiam és még majd a későbbiekben 2 gyereket még szeretnék.Az egész dolgot úgy fogom fel,hogy gyerekkel színesebb lesz az életem,változatosabb,érdekesebb,és úgy gondolom gyerek mellett is lehetnek,céljaim,álmaim amiért dolgozhatok,utazhatok,tanulhatok stb.
Férfi létedre gondolom ezt nehéz megértened,de a nők nagy része vágyik gyerekre,ezért ne csodálkozz ha a barátnőd szakít veled miután megtudja,te sose akarsz,viszont már a kapcsolat elején közöld,hogy ne vegyétek el egymás éveit feleslegesen.
Úgy gondolom a megfelelő háttér nem ott kezdődik,hogy érettségire házat,autót veszel az már egy másik kategória,hagy döntse el mindenkinek mikor,kinek,hova,hány gyereket szül,milyen anyagiakra.Majd ha elfogadod,hogy az emberek máshogyan gondolkodnak,nem mindenki ugyanúgy akkor majd elég felnőtt leszel,addig olyan vagy mint egy dacos kamasz,aki "majd én megmutatom" módon próbálgatja bizonygatni az "igazát".Minden ember más szerencsére,mások a vágyai a tervei,én nem szólok bele más életébe a tiédbe se hát te se szólj bele az enyémbe és máséba. 23L
Én sem akarok 30 éves vagyok.Csak gond,nyűg,24 órás anya vagy már akkor.
Nem oda mész ahova akarsz,nem akkor kelsz,amikor szeretnél,180 fokot változik majd minden:(
Kedves Kérdező!
Szimpatikus, hogy ilyen határozott vagy! Bár miért is ne lennél az, hiszen már nem vagy gyerek? Szerintem jó, ha valaki határozott bármilyen téren is. Valóban kényes téma, vannak akik szeretik az ilyen témájú fórumokat befullasztani. Úgy gondolom, hogy ebben a Világban mindenkinek helye van.
Én sem akarok gyereket, én is láttam számos ilyen-olyan példát…, tudom, hogy hosszútávon nem működne nálam a dolog. Szerencsére a páromat is már megtaláltam, úgyhogy köztünk ez nem téma, azaz nem vita. A Világ forog, van mit tenni, nem unatkozunk!
„Bírkamód szaporíttatni „– amiket leírtál meg leírtak mások, hogy a családosok hogyan reagálnak mindezekre – az tényleg több mint fura. Nem akarom újra és újra felhozni az aggályokat,hogy sokan miért nem vállalnak, vagy esetleg 1 gyerek után miért nem vállalnak még többet.
Gondolom olyasmi érdekel,hogy mi a legjobb válasz az ilyen nyaggatásokra? Nekem volt aki azt tanácsolta, hogy az ilyen kérdezkedősöknél vissza kell kérdezni ugyanolyan kíváncsi fejjel: „És te/téged mikor d…tál/tak (meg) utoljára? Jó volt?” Vagy azt, hogy: „Óooh hát én nem Rozi/Sanyi vagyok a faluból!” Vagy lehet cinikusan is (főleg ha a kérdező is túllép a határon): „Igen! Látom a mai világban mi megy, úgyhogy mindenképpen szeretnék, hisz azért tanultam, hogy én is oda jussak:)”
Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ha nem akar, miért nem, hisz általában az ilyeneknek mondhatsz bármit, igazából nem is érdekli a válasz, már amikor felteszi a kérdést is (hogy miért nem?) előre megvan benne a válasz, akármit mond az ember (legyen az észérv is).:)
Örülök,hogy melegnek születtem!:D
Bár szerencsére engem nem szoktak faggatni meg hasonlók.
Szüleimnek is elmondtam,hogy nekem nem lesz soha gyerekem.
25 vagyok.Az öcsém 21 éves,heteró,de ő sem akar még párkapcsolatot sem.
Nem kell velük foglalkozni.Tudom,hogy heteróként nehezebb ilyen nőt találni,mert mind álomvilágban él,álomesküvő,álomgyerek,álomélet.De ezek nagy részéből mind felvilágosult idióta lesz 10 év múlva.
Ha jól nézel ki,adsz magadra még 40 évesen is találsz bármikor partnert.
Ezek a családos emberek meg mind lepukkanak 40 felett..aztán ott sincs garancia,hogy nem válnak el.
De szerintem bőven vannak ilyen lányok.Csak ne olyanok között keresd,akik folyton a divatot követik,semmi eszük nincs,mert ezek a gyerekgyártásban is szeretnék követni a divatot,de jól is akarnak élni,pláza,ruci,szórakozás orrba-szájba.
Van egy 23 éves unokatesóm,csaj és állandóan bulizik,érettségi után semmi értelmeset nem csinált,ilyen műkörmös meg hasonló baromságokkal rendelkezik,a szülei adják neki a pénzt rendesen,de ő kijelentette,hogy 3 éven belül gyereket akar:DDD
Gondolom úgy képzelte,hogy majd kifog egy menő 30as pasit,neki meg majd otthon kell ülnie a gyerekkel:D
De az a baj,hogy neki ez az életmód nem való.
Én mondtam is neki,hogy sokat fog még változni a szemléleted majd,ha egyedül élsz,de látom rajta,hogy még annyira éretlen,nem érti meg.
Na,a lényeg,hogy ne az ilyen plázacicap.csák között keresgélj,mert azok ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!