Nagyobb gyermekeitek emlékezetesebb "aranyköpéseit" megosztanátok velünk?
Az enyém CSEMPÉSZ akart lenni, felújítás volt és a csempés-re gondolt, burkolóra.
Az oviban szörnyülködve fogadtak, hogy mit mond a gyerek, de végül kiderült...
:)
Az unokatestvérem imádta a puncsos fagyit. Ha jött a fagyis, mindig kapott ő és a két testvére.
Csakhogy nem tudta kimondani a puncsot, így a jelenet így hangzott el kb egy éven keresztül mindig a fagyisautó és sofőre előtt:
-Ketrin, Te milyet kérsz?
-Én puncisat:)
Mivel falu, a fagyis hamar megtanulta:)
5Keresztfiam rettenetesen pösze volt, így már 5 évesen hordták logopédushoz.
2 emlékezetes párbeszéd közte és a logopédus között:
- Mond szépen, mit mond a malac: "uuuuuiiii-uuuuiiii"
- Nem, löp-löp.
- Hogy csinál a kígyó? "sssszzzz"
- Itt kioktatta a logopédust, hogy a kígyó a nyelvét nyújtogatja, és aközben pedig lehetetlen sziszegni.
Kislányom 20 hónapos. Megállt az előszoba közepén a motorján ülve, és közölte:
- Lemenyek! (lemegyek)
Én:- Hova mész?
- Bobba. (boltba)
- Mit veszel?
- Papitt. (papirt)
lassan én is irkálhatom, az az érzésem...
Egyik tesóm a számára értelmetlen szavak helyett számára valamit jelentőket használt. Pl.:
majonéz helyett MajomNéz
kombájn(komba) helyett Gomba
hokedli helyett Nokedli...:-)
A másik tesómnak meg volt akkora szókincse,hogy az ember szája tátva maradt, hogy honnan ismer ez a gyerek ilyen kifejezéseket. Pl:
"Fürdés után mindi olyan selymes a testem..."
"Dani szerint megközelíthetetlen vagyok. Pedig nem is. Csak ő fél odajönni hozzám."
:-)
Barátnőm lánya 3 éves...aminap náluk voltam,amikor mesélte,hogy reggel netezet(mmint ő nem a lánya),mire odamegy hozzá a kicsi és beszól:
" Anya én jó pasikkal akarok randizni" XD
Mondanom sem kell,hogy lefordultam a székről amikor mesélte:DBezzeg apuka már nem volt ilyen vidám,rögtön kijött rajta az atyai féltékenység :D
Bizony, csak írjátok fel, mert pár év múlva tök jó visszaolvasgatni! A fiam most lesz 10 éves, régen mondta ezeket az édes dolgokat. Majd a picike lassan beszél, 14 hónapos.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mind nagyon tetszett!
:D:D:D
Írjatok még, ha van valami!
Lányom 3 évesen a ty betűt nem akarta kimondani.Volt ott kuta meg Pitu és túk.Minden nap mondtam neki, hogy nem túk, hanem tyúk.Mondtam, hogy tudom, hogy ki tudja mondani:
- Mond már, hogy tyúk, légyszi.
- Pipi.
Unokaöcsém pici volt.Felkelt reggel és hallotta, hogy a kakas kukorékolt:
- Mama, a pihi dudál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!