Hogyan töltöttétek ki Nyilatkozatot, ami az adóterhet nem viselő járandóságok figyelembevételéről szól?
Nem igazán értem, pedig elolvastam a tájékoztatót is. :(
Hova mit kell írni akkor, ha Gyed-et kapok, a családi pótlékot is én kapom? És együtt élünk a férjemmel, ha ez számít.
Íme a nyomtatvány:
NYILATKOZAT
…………………………
(munkáltató/kifizető)
részére
az adóterhet nem viselő járandóságok figyelembevételéről
Bejelentem, hogy a 2009. adóévben szeptember, október, november, december (a megfelelőek aláhúzandóak) hónapban a számomra / házastársam, élettársam számára történő havi ……………… forint rendszeres családipótlék-folyósítás alapján nálam adóterhet nem viselő járandóságnak minősül annak 50 százaléka, azaz havonta ……………… forint.
Bejelentem továbbá, hogy a 2009. adóévben esedékes jövedelmeim adóelőlegének megállapításához
2.1. ……………… hónaptól kezdődően (e hónapra vonatkozóan is) havi ……………… forint rendszeres – az 1. pontban nem említett –
2.2. ……………… hónapban ……………… forint nem rendszeres
adóterhet nem viselő járandóság figyelembevételét kérem.
Köszönöm előre is, holnap kéne leadnom...
Igen, ezt gondoltam, bár még nem is kaptak ilyen nyomtatványt.
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!