Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Képesek lennétek pórázra...

Képesek lennétek pórázra kötni a gyereketeket?

Figyelt kérdés
A sógornőm most jött haza Amerikából és mikor látta, hogy milyen eleven a 15 hónapos kislányom (mindenre felmászik, egésznap szaladok utána, igazi kis rosszcsont) közölte, hogy jó lenne neki egy gyerekpóráz, ami kinn olyan felkapott, igy mindig magam mellett tudhatnám és fele annyi energiámba sem kerülne a gyereknevelés, tudnék főzni meg takarítani, mig a gyerek ott jön mellettem PÓRÁZON. Hát kiváncsi vagyok a véleményetekre, mert én egy nullra kiakadtam. Mondanom sem kell, neki nincs gyereke.
2009. szept. 3. 14:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

tényleg, most nézem lepontoztak...ilyen érzés??...hmmm...aszta:)14:08as vagyok.

Még mindig azt mondom, hogy szerintem semmi nem jogosítja fel a szülőt, hogy pórázt tegyen a gyerekére!Mi is sokan voltunk kicsik, anyukánk érdekes módon mégis meg tudott tanítani, hogy ne szaladjunk az autó elé!!

Teljesen egyet értek a kérdezővel!Eddig is megoldották az anyukák a dolgokat, nem lehetett hallani a híradóban, hogy "ismét egy megfékezhetetlen kisgyerek szaladt az autó elé"ezután is kéne annyi türelmüknek, odafigyelésnek lenni, hogy ez ne jelentsen gondot!

2009. szept. 3. 15:17
 12/18 A kérdező kommentje:

Mármint nekem? Igen volt, a lányom kb háromszor tettem bele, mert utálta és ordított benne. Igy ő szabadon garázdálkodik a lakásban, persze ésszerű keretek között.

Azért egy járókát nem hasonlítanék össze egy pórázzal.

2009. szept. 3. 15:17
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem otthon egy járóka olyan, mint az utcán egy póráz. Egyik sem megalázóbb a másiknál, egyszerűen próbálják kialakítani - az anyuka és a gyerek - hogy nekik mi a jobb, nekik hogy működik. Látod, volt járókád, pedig nagyon sokan mondják rá, hogy ketrec, meg hogy aki járókába akarja tenni a gyerekét, az olyan, mintha vadállata lenne.

Nektek nem jött be, nem használtátok, de sok anyuka, akiknek bejött, mert szépen eljátszik benne a gyerek, megkapja azt a lenézést, amit most te tanúsítasz a pórázt használók felé. Pedig nekik ez így működik. Valószínű, hogy a gyerek a póráz végén nem kutyának érzi magát, hanem biztonságban.

(Láttad már például, hogy a gorillák hogy oldák meg? Fogják a kicsi kezét. Álmukban is. Csak hát a gorillák keze jó hosszú, a miénk nem annyira. :) Ezért lehet jó, ha meghosszabbítod.)

2009. szept. 3. 15:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Na jó, nem gondoltam, hogy ekkora vita lesz. Ezek szerint én jó gorilla lennék, mert fogom a gyerekem kezét, de mindegy.

Én nem mondtam, hogy a járóka ketrec, hiszen én is vettem, nem jött be. Viszont ez a póráz dolog bennem kiverete a biztosítékot és biztos néznék furcsán, ha ilyet látnék az utcán, szerencsére nem gyakori és remélem nem is lesz az.

Régen és még ma is felnőtt nem csak két hanem akár három négy gyerek is egy családban úgy, hogy anyuka nem használ pórázt.

Ne haragudjatok, de ez számora elfogadhatatlan.

2009. szept. 3. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
80%
Számomra is az, és teljesen egyet értek a kérdezővel!!!!
2009. szept. 3. 16:34
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

A multkor a férjem meglátott a vaterán egy ilyen gyerekpórázt. Olyan dühös lett, amilyennek a 10év alatt nem láttam. Azt mondta, hogy azt az idióta barmot kéne pórázon tartani, aki kitalálta. Nagyon mondta a magáét...

Igen a gyerekeket meg lehet tanítani mindenre póráz nélkül is.Mi is felnőttünk!

2009. szept. 3. 17:40
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

Az a baj, hogy Amerikában, Angliában túl sok a lusta, ráérős, elkényelmesedett anyuka és ezek szerint már ennyire leadták az igényeiket, hogy pórázra is kötik a gyereküket egy kis laza trécselés kedvéért. De hát mit is várnánk tőlük, amikor virágzik a bébiszitter fogadás intézménye is, akár van rá okuk, hogy másra bízzák a gyereket, akár nincs.

Nekem egy bűn eleven fiam van, aki ismeri, nem hiszi el, hogy bírom vele egész nap a strapát, de azért ott még nem tartok, hogy pórázra kössem.

2009. szept. 3. 23:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak járókája sincs mert még nem is kúszik, de pórázzal 1000 és 1%, hogy nem viszem!!!!
2009. szept. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!