Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Képesek lennétek pórázra...

Képesek lennétek pórázra kötni a gyereketeket?

Figyelt kérdés
A sógornőm most jött haza Amerikából és mikor látta, hogy milyen eleven a 15 hónapos kislányom (mindenre felmászik, egésznap szaladok utána, igazi kis rosszcsont) közölte, hogy jó lenne neki egy gyerekpóráz, ami kinn olyan felkapott, igy mindig magam mellett tudhatnám és fele annyi energiámba sem kerülne a gyereknevelés, tudnék főzni meg takarítani, mig a gyerek ott jön mellettem PÓRÁZON. Hát kiváncsi vagyok a véleményetekre, mert én egy nullra kiakadtam. Mondanom sem kell, neki nincs gyereke.
2009. szept. 3. 14:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Pont fordítva vagyok vele. Míg nem volt gyerekem, megalázónak tartottam. Mióta van, és nem tudok egy mondatot sem beszélgetni senkivel, nem bánnám, ha "biztos helyen" tudnám, ha fél percig nem nézek rá.

De valószínűleg még így sem adnám rá, pont azért, mert megalázó igazából is.

2009. szept. 3. 14:04
 2/18 anonim ***** válasza:
50%

SOHA SOHA SOHA!!!!!

Én most jöttem vissza Angliából, ott is nagy divat!Fuuu de nagyon ki vagyok tőle akadva!Még ugyan nincs babánk(de rajta vagyunk az ügyön:))de annyira kiakadtam mikor láttam!Hát mondom ilyen nincs!Idáig fajult a világ, hogy az anyukáknak nincs idejük, energiájuk a gyerekekhez, inkább pórázra kötik!De akkor hogy tanulja meg a gyerek, hogy ezt lehet azt nem?Hogy tud szocializálódni?Miért kell egyáltalán így megalázni a gyerekeket????ÉN AZT A SZÜLŐT KÖTNÉM PÓRÁZRA AKI ILYET TESZ A GYEREKÉVEL!!!!MÉG SZÁJKOSARAT IS ADNÉK RÁ!!!!Bocsánat a hevességért, de annyira fel tudnak háborítani az ilyen dolgok!!!!Persze, hogy így egyszerűbb az anyukáknak, na de könyörgöm, nem az a lényeg!!!!Akkor minek szül?divatból??pfff...nagyon kiakasztó!!!

A gyereknek igenis meg kell, és meg lehet tanítani, hogy ne rohangáljon el mikor tömegben vagyunk, vagy kérdezze meg, hogy megnézheti-e ami neki tetszik!Miért kell korlátozni a felfedező vágyát?Hogy fog így fejlődni?Egyáltalán hogy helyettesítheti az anyuka gondoskodó kézfogását egy kötél, ami a derekára van erősítve???????Na ezeket nem gondolják végig, akik pórázzal viszik a gyereküket!!!!!

2009. szept. 3. 14:08
 3/18 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nagyon gáááááááááz!!!!!!!!!! Nem kutyát vállal az ember, hanem gyereket. Az pedig ezzel is járhat! Szóval pakolnám arra aki kitalálta illetve javasolja!
2009. szept. 3. 14:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt a poràzt ismerem,nem tetszik,de utcàra,forgalmas utakra praktikus,hogy nehogy kiszaladjon az auto elé.

Otthon meg olyan eleven lehet amennyire akar,nem bànnàm.Nem adnàm rà.

2009. szept. 3. 14:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát én is így vagyok vele. Soha nem tudnám ráadni, pedig néha nagyon kiakadok a kiscsajtól, mert bír hajmeresztő dolgokat csinálni, de hát ezt vállaltuk. Pórázra kutyát szokás kötni, nem gyereket!
2009. szept. 3. 14:18
 6/18 anonim ***** válasza:
55%

14.08as vagyok, ja és fel lehet nevelni több gyereket úgy, hogy az anyuka tudjon nyugodtan beszélgetni akárkivel mellettük!Én 7 éves voltam, mikor öcsém megszületett, ja és mellette volt egy 5 és fél és egy 2 éves húgom!!szóval így jöttünk: újszülött, 2 éves, 5 éves, 7 éves!És anyukám PÓRÁZ NÉLKÜL nevelt föl minket,úgy, hogy tudott beszélgetni, akivel akart, amikor akart!Az egész nevelés, türelem kérdése!

Ja és csak azért "nagy a szám", mielőtt még mondaná valaki, hogy nem tudom miről beszélek, mert még nincs gyerekem, hogy 2 évig intenzíven vigyáztam egy kislányra, kora reggeltől késő délutánig, minden nap, az anyukája monda, hogy én vagyok a pótanyja, tudom, ez sem olyan mint a saját, van van egy két tapasztalatom!

2009. szept. 3. 14:22
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem van olyan kisgyerek, akinél jól jön. Van olyan, ami egy kis hátizsák és abból jön ki a "póráz". Egy hiperaktív gyereknél, aki néha se a szép szóra, se az erősebb rászólásra nem hallgat, én inkább használnám, minthogy csak egyszer kiszaladna az útra.

Fura ez az ítélkezés részetekről. Nem azt mondom, hogy nem lehet ezt is hülyén használni, de vannak esetek, amikor hasznos lehet.

2009. szept. 3. 14:49
 8/18 anonim ***** válasza:
76%

Ismerősnek 3 fiú gyereke vannak ikrek

elevenek

ők ha mennek az utcán pórázon vannak

2009. szept. 3. 14:57
 9/18 A kérdező kommentje:
A lepontozóknak üzenném. Számomra minden válasz hasznos! Még a pórázos is, pedig ellene vagyok, de véleményt kértem és ti adtatok, csak Ti nem tudjátok elfogadni mások véleményét. És én nem kiélezetten az utcára kiszaladást hoztam fel, hanem pl a főzés, takarítás. Nekem is eleven gyerekem van, szerintem a környéken nincs még egy ilyen rossz gyerek, mint ő, és szoktam vele sétálni, sőt ha vidéken vagyunk még plusz két gyereket viszek magammal mégis tudok rájuk figyelni, eddig még egyik sem ugrott kocsi alá. Szerintem ez a póráz dolog mérhetetlenül megalázó egy kisgyereknek. Vannak jobb nevelési módszerek is egy póráznál. Ennyi erővel az udvarra is kiköthetném a lányomat, hogy ne merje a pelusába a homokot mig én öntözök, vagy ne másszon a kerti bútor asztalának tetejére mig kihúzom a szemetest.
2009. szept. 3. 15:06
 10/18 anonim ***** válasza:
49%
járókád van/volt?
2009. szept. 3. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!