Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit valasztanatok? Haz vagy...

Mit valasztanatok? Haz vagy lakas?

Figyelt kérdés
Epp vasarlas elott vagyunk. 3 lehetosegunk van ami szinte teljesen egyarban van. Vagyis a lakas ami a belvarosban van 132nm garazs nelkul a legdragabb es nem sut be a nap csak delelott egy ket orat. Ez nagyon jo minosegu, de meg is kerik erte az arat. Es van egy a varos szelen levo kisfaluban (szinte egybe van epulve a varossal) egy haz. Ez olcsobb a lakasnal de a minosege nem csucsszuper mint a lakase. 117nm + garazs + 555nm kert. Segitsetek nekem, 2 kiskoru gyerekem van. Ti melyik melett dontenetek?
2009. szept. 3. 11:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen a ház mellett döntenék.A lakásban a gyerekek nem tudnak játszani,a kertben vagy udvarban pedig igen.Igaz,hogy egy házra mindig lehet költeni,de a lakásra is kell idővel,és ott még a szomszédok is igen közel vannak.A kertben pedig lehet a konyhára termelni zöldséget-gyümölcsöt.
2009. szept. 3. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer láttam egy építész műsort, ahol Makovecz Imre tervezte a házat. Elmondta a tulaj, hogy M. úgy kezdte a ház tervét, hogy szépen mindenkit leültetett és meghallgatta, hogy miket szeretnek csinálni külön-külön és együtt. Így tervezte meg a közös és privát helyiségeket.

Gondold át, hogy ti milyenek vagytok. Ha szerettek a szabadban lenni, ha szerettek kertészkedni és az nem nyűg, ha szívesen sütögettek a kertben, ha van időtök a ház körüli munkákra, parkosításra, virágok vásárlására, tető, kerítés felújítására akkor érdemes házat venni. Nem beszélve arról, hogy nem kell elmenni a játszótérig, néhány gyerekjáték az udvaron megoldja a szabad levegős tartózkodást.

A ház-lakás kérdés, ha választani lehet, én úgy gondolom életstílus kérdése. Én gyerekkoromban házban éltem, MINDIG kellett valamit csinálni körülötte és annyira utáltam, hogy most lakásban lakom :)

2009. szept. 3. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, hogy 3 lehetősége van, mia harmadik?

Egyébként a ház mellett voksolnél. Írod, hogy olcsóbb, mint a lakás,tehát marad pénzed olyanná alakítani, ami az elképzelésednek megfelel. A gyerekek miatt is jobb a ház, mert állandóan friss levegőn lehetnének, ami manapság már megfizethetetlen. Lehet kutyájuk, akiről ugye gondoskodni kell, így kaphatnának egy olyan feladatot is, amellyel a kötelességtudatuk fejleszthető. A kertben, az előző hozzászólót is igazolva, készíthetsz kiskertet, lehetnek gyönyörű virágaid, fenyőfáid, sőt: ha nekem házam lenne, ültetnék több fügefát is, istenien finom az "igazi" füge, és nagyon gyorsan nő, ráadásul nyírhatod bokornak, vagy szép fának. Nincs 3 méterre szomszéd, aki állandóan figyel, és nem utolsó szempont, grillezhetsz, nyársalhatsz,bográcsozhatsz a saját, gyönyörűre nyírt pázsitos kertedben. Lehet medencéd is.

Óh Istenem, én is ilyet szeretnék:))

2009. szept. 3. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is a házat választanám. S igaz, amit előttem írnak, hogy ekörül mindig van mit tenni, de én nagyon szívesen nyírnám a füvet, kapálgatnám a virágokat, így bármikor a friss levegőn lehetek, piknikelnék a kertben, stb... sok jó ötletem lenne. Ha én választhatnék, biztos elmennék ebből az egérlyukból egy rendes, családi házba.
2009. szept. 3. 11:44
 5/10 A kérdező kommentje:

Tenyleg 3-at irtam :D Bocsanat. A harmadik egy 101nm-es lakas masodik emelete. Ez pont annyi mint a haz. Egy faluban van egy lakotelep. Uj epitesu ez is.

Bizony en is a haz fele hajlok, de mivel mindketten vilag eletunkben lakotelepen notunk fel, kicsit felunk tole.

En meg itt az alberletben ahol elunk a teraszon a 3. emeleten is ultettem viragokat , sot a lanyommal meg paradicsomot is termesztettunk :D Szoval szerintem a kerteszkedes nem lenne akadaj :D

2009. szept. 3. 12:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én laktam mindkettőben. És egyértelműen a HÁZra szavazok.

Hidd el, h nem bánnátok meg, hiába most lakásban laktok. Az biztos, h több dolog van egy ház körül, de a gyermekeid szabadabban lehetnek. Nem kell őket csitítgatni, h maradjatok csöndben, mert áthallatszik és átjönnek a szomszédok, kiengedheted úgy az udvarra, h nem kell rá figyelned, ha éppen nincsen időd (mert gondolom egy játszótérre elvinnéd és ott kellene vele lenned) és igaz mind, amit előttem mondtak. Gondold csak el, h mennyire boldogok lehetnek, ha van egy kutyájuk (mert spec. én nem engedném be a lakásba). Tehát szerintem a gyerekek miatt sokkal jobb. Egy lakásban azért "nyomorogni" is lehet(ezt ne értse félre senki, nem akarok ezzel senkit leszólni, aki ott lakik), de pl. mennyivel jobb, h az udvaron teregetsz és nem a terszon, ahol még ott van x dolog. Vagy mennyivel jobb, ha pl. az ebéd szaga nem a folyosóra megy (vagy onnan szívod a szomszédét), hanem ki az udvarra és a "kutyát" sem zavarja... és még sorolhatnám, de hirtelen ennyi.

2009. szept. 3. 12:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én lakótelepen nőttem fel, és 2 éve költöztünk családi házba a párommal. Ez a kistelepülés is egybe van épülve a a várossal, jó a közlekedés is.

Imádok itt lakni. Amikor terhes voltam, naphosszat feküdtem a teraszon a hintaágyban olvasgatva. Amióta megszületett a kisfiam, azóta pedig közösen hintázgatunk ugyanott. 1 éves, de már van neki medencéje, rendes hintája, homokozója, kutyája, friss levegője. Ezek nem nagyon lehetnének ha lakótelepen laknánk.

2009. szept. 3. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a házra szavazok.

Jobb a levegő, van udvar(ez a gyerekek miatt nagyon is fontos), ehhez van garázs is, közvetlen a város mellett van, sokkal nyugisabb és olcsóbb is.

Amit esetleg meg kell csinálni rajta, azt megcsinálhatjátok a különbözetből, illetve a garázs bérleti díjából vagy árából.

2009. szept. 3. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én is a házat választanám a helyedben. Mi is falun vettünk házat 2 éve. Azóta is építgetjük, szépítgetjük, mindig lesz munka vele. 25 évig panellakásban laktunk és nem bántuk meg a váltást.
2009. szept. 3. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én laktam a belvárosban első emeleten, betonzsungelben, laktam faluban és most egy kisvárosban élek egy kertes házban. Az ég világon semmiért nem adnám a mostani kis házunkat. Mi is újan vettük, de volt még mit csinálni rajta, amit szép lassan megcsináltunk miután megvettük, ahogy a pénztárcánk engedte. Imádok kiülni a teraszra, vagy grillezni a kertben barátokkal, a kicsi lányom akkor megy ki vagy jön be amikor csak akar. Szóval a kertes házra szavazok.
2009. szept. 3. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!