Milyen nevet adnátok a gyereketeknek, ha azt szeretnétek, hogy a csengése erőt és magabiztosságot sugározzon?
Ja hát igen attól függ fiú e vagy lány, bár a lányom neve nem akarnám hogy erőt és magabiztosságot sugározzon. Nekem azok valahogy nem tetszenek.
A keményebb hangzású neveket (Karina, Petra, Rebeka, Erika stb épp ezért nem választanám lánynak).
Fiúnak ha a fent írt a cél akkor : Rados, Erik, Alex, Richárd, a Botond is ilyen név nekem, Gellért, Gordon ilyesmik.
Lány: Barbara, Roxána
Fiú: László, Artúr, Edmond,
Gerda
Zora, hosszu o-val
Konrad
Uzor
En egyebkent is az ilyen neveket szeretem, ami egy kicsit szigoru, "ropogos". Szoval ezek az en kedvenc neveim.
Kisfiunk lesz, s a Nimród nevet fogja kapni. Nem is igazán magyar né, asszír eredetű, de ugya Nimród a magyarok ősatyja. :) Tehát épp elég magyar vonatkozása van.
Meg itt egy rövid névanalízíse: A névanalízis szerint a Nimród név magabiztosságot, önbizalmat és önállóságot adhat. A név viselői sokat gondolkodó emberek, könnyen állnak rá egy logikus gondolatmenetre, és követik azt a végkövetkeztetésig, még akkor is, ha az bonyolult és összetett. Kísérletező hajlamú, vállalkozó szellemű, vezető típusú egyéniségek. Nehezen viselik ha mások beleszólnak a vitáikba, pedig ezt ők maguk is gyakran teszik. A Nimród bibliai név.
Eredete és jelentése bizonytalan, talán asszír eredetű. Jelentése: vadász, másik esetleges jelentése: lázadó. Magyar mondákban is szerepel, mint a magyarok ősapja, Hunor és Magor atyja. Ezt a mondai személyt a középkori magyar krónikaírók teremtették a Biblia alapján.
Szal nekünk ez jött be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!