Át lettem verve a Babakötvény által?
Bizony úgy néz ki, hogy rászedtek! Az egész arra megy ki, hogy köss egy életbiztit a babádra v. a családra, meg hogy a 40ezer ott kamatozzon náluk. De akárhova viszed azt a 40 ezret, csak tanulmányra v. lakásvásárlásra lehet fordítani, ez benne van a törvényben, amikor kitalálták.
Ja és az életbizti tuti nem 2000lesz 3 hónap mulva, hanem több. Az OTP ilyen...
Hát nem tudom, ez érdekes eset. Mert ahhoz, hogy a Babakötvényt "elindítsd", személyesen be kell menni egy bankhoz és a számlát megnyitni... Nem pedig egy ügyintéző megy házhoz.. Hát asszem, rád sózott egy életbiztosítást...
Amúgy a babakötvényt én hagyom, ahol van, nekem nem kell.Ezt egy blogból másoltam ide neked:
"
"Már csak a babakötvény volt hátra. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek nagyja a másikra mutogatott, sikerült kiderítenem, hogy nyitnom kell egy Start-számlát egy banknál, majd ők kapcsolatba lépnek az Államkincstárral, aki átutal 42 500 forintot. Az Erstét választottam, lévén, minden egyéb dolgunk is náluk van. Ott derült ki, hogy azokon az iratokon kívül, amikkel rendelkezem, kell egy igazolás az Államkincstártól, hogy folyósítják nekünk a családi pótlékot, s mivel nekünk ilyenünk még nincs, egyelőre mondjunk le a számlanyitási tervről. Nehogy egyszerűen menjen akármi is.
Mellesleg ez a babakötvény vicces dolog. Azon kívül, hogy kedves az államtól, hogy ad pénzt, nem nyúlhatunk hozzá a gyerek 18 éves koráig, s max évi 120 ezret fizethetünk be rá. Lehet mellé ugyan nyitni Útravaló számlát, amire pergethetjük be a pénzt, de nem fogunk. A legjobb mégis a kamat. A 42 500 forint feletti összeg évi 7,25%-ot kamatozik, de az alap, 42 500 csak 1,5%-ot. Ha tehát nem teszünk hozzá egy fillért sem, és nem kalkulálunk kamatos kamattal (ilyen összegnél felesleges), akkor az havi 53 forint kamat, így a gyerek 18 éves korára lesz 54 ezer forintja. Hát, ha lakást nem is vesz belőle, de egy szerényebb helyen legalább megihat néhány korsó sört."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!