Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Át lettem verve a Babakötvény...

Át lettem verve a Babakötvény által?

Figyelt kérdés
Felhivott egy nö,hogy gratulál a babámhoz és a Babakötvénnyel kapcsolatban akarja a dolgokat megbeszélni. Eljött és arról beszélt,hogy igy ne hagyjam a kötvényt,mert a fiam csak lakásra vagy tanulmányokra fordithatja és nem is lehet hozzá tenni pénzt,hanem tegyem át a Groupamához,OTP csoport tagja,mert havi 2 ezerért még életbiztositást is kapok és itt már bármire fordithatja majd a fiam a pénzt. 6 ezret elkért rögtön,de semmi irat amit adott nem emliti a kötvényt,csak az életbiztositást. Gondolom át lettem verve, a Babakötvény 40 ezre meg maradt ott ahol van... Mit tehetek ilyenkor,hogy hazudva rászedett?
2009. szept. 1. 21:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Bizony úgy néz ki, hogy rászedtek! Az egész arra megy ki, hogy köss egy életbiztit a babádra v. a családra, meg hogy a 40ezer ott kamatozzon náluk. De akárhova viszed azt a 40 ezret, csak tanulmányra v. lakásvásárlásra lehet fordítani, ez benne van a törvényben, amikor kitalálták.

Ja és az életbizti tuti nem 2000lesz 3 hónap mulva, hanem több. Az OTP ilyen...

2009. szept. 1. 22:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, ez érdekes eset. Mert ahhoz, hogy a Babakötvényt "elindítsd", személyesen be kell menni egy bankhoz és a számlát megnyitni... Nem pedig egy ügyintéző megy házhoz.. Hát asszem, rád sózott egy életbiztosítást...

Amúgy a babakötvényt én hagyom, ahol van, nekem nem kell.Ezt egy blogból másoltam ide neked:

"

2009. szept. 1. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Már csak a babakötvény volt hátra. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek nagyja a másikra mutogatott, sikerült kiderítenem, hogy nyitnom kell egy Start-számlát egy banknál, majd ők kapcsolatba lépnek az Államkincstárral, aki átutal 42 500 forintot. Az Erstét választottam, lévén, minden egyéb dolgunk is náluk van. Ott derült ki, hogy azokon az iratokon kívül, amikkel rendelkezem, kell egy igazolás az Államkincstártól, hogy folyósítják nekünk a családi pótlékot, s mivel nekünk ilyenünk még nincs, egyelőre mondjunk le a számlanyitási tervről. Nehogy egyszerűen menjen akármi is.

Mellesleg ez a babakötvény vicces dolog. Azon kívül, hogy kedves az államtól, hogy ad pénzt, nem nyúlhatunk hozzá a gyerek 18 éves koráig, s max évi 120 ezret fizethetünk be rá. Lehet mellé ugyan nyitni Útravaló számlát, amire pergethetjük be a pénzt, de nem fogunk. A legjobb mégis a kamat. A 42 500 forint feletti összeg évi 7,25%-ot kamatozik, de az alap, 42 500 csak 1,5%-ot. Ha tehát nem teszünk hozzá egy fillért sem, és nem kalkulálunk kamatos kamattal (ilyen összegnél felesleges), akkor az havi 53 forint kamat, így a gyerek 18 éves korára lesz 54 ezer forintja. Hát, ha lakást nem is vesz belőle, de egy szerényebb helyen legalább megihat néhány korsó sört."

2009. szept. 1. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az aláírástól számítva 15 napod van(max 30 ez biztosítóktól függ),hogy felmondd a szerződést,ekkor a 6000 ft-od is visszajár(írásban tedd meg).
2009. szept. 1. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:
De legalább adnak valamit, fiam 2000-ben születte, nem adott az állam semmit, csak áfá-t rakott a pelenkára.--((
2009. szept. 2. 09:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Tényleg mondd fel a szerződést, ha lehet, ahogy előttem írták és még panaszt is tehetsz valamelyik felügyeleti szervnél, vagy a rendőrségen! Ne hagyd magad!
2009. szept. 2. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Ahhoz,hogy felmondd semmi különösebb indok nem kell,de beleírhatod,hogy félretájékoztatott a tanácsadó.A babakötvény amúgy úgy működik,hogy valamelyik bankba bemész(célszerű oda,ahol a bankszámládat vezetik),ott megnyitják ezt a számlát a babának(persze kérnek egypár papírt),oda átutalják az összeget és kamatozik,valamint fizethettek még rá,akkor az állam még többet tesz hozzá.
2009. szept. 2. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Valóban érdekes. Mennyi idős a fiad, mert magyarországon csak az ing köt életbiztositást egy évnél fiatalabb gyerekre, azt is csak akkor, ha a szülők biztositásába veszik be a kicsit. Más biztositó nem is köt ilyen kicsikre. Amúgy ha nem fizeted a biztositáast 3 hónap múlva autómatikusan törlik a rendszerből.
2009. szept. 2. 15:08
 9/9 A kérdező kommentje:
A babám 2,5 hónapos, és a biztositás az apa nevére lett kötve,a baba meg sincs emlitve benne. Én nem voltam otthon mikor megkötötték,utána néztem,hogy szó sincs benne a babakötvényröl és a fiamról sem. Pedig elözö nap velem beszélt,és csak a babakötvényröl beszélt,hogy csak igy van értelme,ha megkötjük vele ezt a szerzödést,mert amúgy csak 2 dologra fordithatja majd és pénzt se lehet hozzárakni. És ráadásként még egy életbiztositást is kapunk! Igy adta elö,tehát jól hangzott!
2009. szept. 3. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!