Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Erről mi a véleményetek? "Egy...

Erről mi a véleményetek? "Egy magyar szülő egy nap átlagosan 7 percet foglalkozik a gyermekével"

Figyelt kérdés
2013. jan. 25. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

10.! Így van, ahogy írod!

Ne felejtsétek el:

Van a füllentés, van a hazugság és van a statisztika.

És ez nem vicc...

2013. jan. 25. 19:45
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Hát ez vajon hogy jött ki??? Saját bevallás alapján? Vagy kiment vmi szakértő és megnézte mennyit foglalkoznak a gyerekkel? Mert ezt nincs aki bevallja magáról...vagy mi számít foglalkozásnak? Tehát ha a fizikai teendők (elé teszem az ételt, kikérdezem a leckét, valahova együtt elmegyünk, hazafelé bevásárolunk (de közben beszélgetünk stb.) nem számít annak csak mondjuk a kifejezett az hogy : na kisfiam mi történt a suliban oviban? akkor lehet hogy kijön ez a 7 perc de az összes többi dolgot én mind vele való foglalkozásnak veszem...de a kötetlen beszélgetés is több nálunk mint 7 perc vagy akár 15 és ez máshol is így van szerintem...elképzelni se tudom hogy jött ez ki...
2013. jan. 25. 20:11
 13/20 A kérdező kommentje:

Én sem tudom hogy jött ki, feltételezem, hogy nem reprezentatív felmérés. Én egy TV csatornán láttam néhány órája.

De nem is ezen kellene problémázni, hogy "hogy jött ki?" hanem hogy lefedi-e a mai átlag magyar családok időbeosztását?

2013. jan. 25. 20:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

hát nálunk csak az esti mese olvasás, jó éjt puszi legalább 30 perc.

Aktív együtt játszás minden nap minimum egy max. két óra. A kisebb még itthon vagyok vele délelőtt plusz egy óra amikor csak vele foglalkozok.

2013. jan. 25. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rémlik valami, hogy már régebben olvastam ezt. Mintha úgy írták volna, hogy ebben a 7 percben csak az van benne, amit tisztán a gyerekkel foglalkoznak és nem a gyerek ellátása. Tehát benne van a játék, az olvasás, a beszélgetés, de nincs benne az etetés, öltöztetés, iskolába elvitel, stb. Tehát az volt a lényege, hogy a legtöbb családban csak a gyerek ellátása történik meg, nem nevelik, nem foglalkoznak a lelkével, nem beszélgetnek, nincs közös program. Mindenki elvonul külön tévézni. Szerintem akár igaz is lehet átlagban. Van, ahol napi több órát foglalkoznak a gyerekkel, van ahol meg semennyit.
2013. jan. 25. 21:04
 16/20 anonim ***** válasza:

"De nem is ezen kellene problémázni, hogy "hogy jött ki?"

12 es vagyok, köszi és ezért jól le is pontoztál mert véletlen merészeltem ezen is elfilózni hogy ugyanmár hogy jött ki ez a 7perc mert azért ne mondja már senki hogy Mon minden családban SÚLYOSAN elhanyagolt az összes gyerek...mert aláírom hogy van ilyen, de a statisztikának épp az lenne a lényege hogy reprezentatív...

az utolsónak lehet igaza gondolom hogy a gyereknek való olvasás a vele való játék amikor csak ott ülsz és játszol vele stb.ilyenek lehetnek benne de ez szerintem nem meríti ki a FOGLALKOZÁS sz jelentését.

2013. jan. 25. 21:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Kolléganőm szerintem még ennyit sem foglalkozik vele. Szegény kiscsajnak a nővére az "anyja" (akit szinte a bátyja nevelt fel).
2013. jan. 25. 21:20
 18/20 A kérdező kommentje:

#12-nek írom, hogy nem pontoztam senkit. (de most küldök mindenkinek egy zöldet, ha ez ilyen fontos)

Az, hogy nem a felmérés elkészítésének a metódusára voltam kíváncsi, az meg egy másik kérdés.

2013. jan. 25. 21:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Nagyon szomorú dolog, és sajnos úgy látom, hogy igaz is. És még csak nem is csak a "legalja" rétegre jellemző. Jól szituált, jó körülmények között élő családoknál is látom, hogy az anyuka már a pár hónapos babája mellett is azon ügyködik, hogy hogyan tudná a gyereket minél jobban elszeparálni magától, minél többet lepasszolni, mert neki kell a kikapcsolódás, a bulizás, plázázás stb.
2013. jan. 27. 04:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Sok helyen én is ezt látom. Függetlenül attól hogy 10 Ft-juk sincs, vagy pedig hatalmas családi házban laknak.

(persze tisztelet a kivételnek)

Nem is tudják hányadikos a gyerekük, vagy mi a jele az oviban, vagy hogy hívják az osztályfőnököt, óvónénit/bácsit, stb.

Lerakják a TV elég, inkább megvesznek neki mindenféle mesét, meg 400 csatornás mese csatornára fizetnek elő, minthogy néha-néha felolvassanak neki valamit. Idősebb tesónak, meg szomszédnak lepasszolják, hogy 2 percig se kelljen nevelni. Elviszik McDonalds-ba, hogy még egy tányért se kelljen eléjük rakni, és így tovább. Persze "kényszerből" azért "foglalkoznak" velük, mondjuk elviszik néha orvoshoz, vagy elmennek egy iskolai rendezvényre, vagy bedobják a kocsiba és elviszik olyan programokra (mondjuk pónigolás) ahol nekik a kisujjukat sem kell megmozdítani, csak viszik és hozzák esetleg a fényképezőgépet kattintgatják.

2013. jan. 27. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!