Erről mi a véleményetek? "Egy magyar szülő egy nap átlagosan 7 percet foglalkozik a gyermekével"
10.! Így van, ahogy írod!
Ne felejtsétek el:
Van a füllentés, van a hazugság és van a statisztika.
És ez nem vicc...
Én sem tudom hogy jött ki, feltételezem, hogy nem reprezentatív felmérés. Én egy TV csatornán láttam néhány órája.
De nem is ezen kellene problémázni, hogy "hogy jött ki?" hanem hogy lefedi-e a mai átlag magyar családok időbeosztását?
hát nálunk csak az esti mese olvasás, jó éjt puszi legalább 30 perc.
Aktív együtt játszás minden nap minimum egy max. két óra. A kisebb még itthon vagyok vele délelőtt plusz egy óra amikor csak vele foglalkozok.
"De nem is ezen kellene problémázni, hogy "hogy jött ki?"
12 es vagyok, köszi és ezért jól le is pontoztál mert véletlen merészeltem ezen is elfilózni hogy ugyanmár hogy jött ki ez a 7perc mert azért ne mondja már senki hogy Mon minden családban SÚLYOSAN elhanyagolt az összes gyerek...mert aláírom hogy van ilyen, de a statisztikának épp az lenne a lényege hogy reprezentatív...
az utolsónak lehet igaza gondolom hogy a gyereknek való olvasás a vele való játék amikor csak ott ülsz és játszol vele stb.ilyenek lehetnek benne de ez szerintem nem meríti ki a FOGLALKOZÁS sz jelentését.
#12-nek írom, hogy nem pontoztam senkit. (de most küldök mindenkinek egy zöldet, ha ez ilyen fontos)
Az, hogy nem a felmérés elkészítésének a metódusára voltam kíváncsi, az meg egy másik kérdés.
Sok helyen én is ezt látom. Függetlenül attól hogy 10 Ft-juk sincs, vagy pedig hatalmas családi házban laknak.
(persze tisztelet a kivételnek)
Nem is tudják hányadikos a gyerekük, vagy mi a jele az oviban, vagy hogy hívják az osztályfőnököt, óvónénit/bácsit, stb.
Lerakják a TV elég, inkább megvesznek neki mindenféle mesét, meg 400 csatornás mese csatornára fizetnek elő, minthogy néha-néha felolvassanak neki valamit. Idősebb tesónak, meg szomszédnak lepasszolják, hogy 2 percig se kelljen nevelni. Elviszik McDonalds-ba, hogy még egy tányért se kelljen eléjük rakni, és így tovább. Persze "kényszerből" azért "foglalkoznak" velük, mondjuk elviszik néha orvoshoz, vagy elmennek egy iskolai rendezvényre, vagy bedobják a kocsiba és elviszik olyan programokra (mondjuk pónigolás) ahol nekik a kisujjukat sem kell megmozdítani, csak viszik és hozzák esetleg a fényképezőgépet kattintgatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!