Melyik nyomtatványt hova kell beküldeni, OEP vagy MÁK?
Gondolok itt a családi pótlékra, egyszeri anyagágira, TGYÁS-ra, GYED-re és GYES-re.
Tudom, hogy a munkahelynek kéne intézni legalábbis egy részét, de munkanélküli voltam. A Munkaügyi Központ pedig nem foglalkozik vele, intézd magad kismama...
Az is érdekelne, hogy a TGYÁS lejártához képest mikor kezdjem el intézni a GYED dolgait ill. majd a GYED lejártakor a GYES-t? Mennyi az átfutási ideje? Beküldéshez mennyire rá kapom a pénzt?
Családi pótlék, gyes, anyasági: MÁK
Tgyás, gyed: OEP
Szerintem bőven a Tgyás lejárta előtt 1 hónappal, vagy akár másfél hónappal előtte is intézkedhetsz. Unokatesóm is az OEP-től kapta, de későn adta be a gyed iránti kérelmét a tgyás után és 2 hónapig nem kapott pénzt.
tgyás,gyed:OEP 30 nap volt eddig az átfutási idő,de elméletileg,januártól gyorsabb az ügymenet.Én előtte 30 nappal igényeltem a következő ellátást mielőtt lejárt volna.
CSp,gyes,egyszeri anyasági.MÁK a csp,anyaságit kb 1,5 hét múlva utalták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!