Mit gondoltok a Maximilián és Nándor névről?
Nándor nagyon tetszik, szép, férfias és főleg magyar név.
Maximilián nekem nem jön be, túl külföldies, nekem fellengzősen hangzik. (a helyesírásjelző is reagált rá :), aláhúzta)
Maxi ismerősöm volt, azaz a főnököm. Egyszerűen mindenki Mexezte.
55 év körüli hapekot képzelj el, kis pocakkal. Halál normális arc, nem volt gond vele sose, de az utolsó "rabszolga" is (bocs, a cégnél nálunk szinte mindeki az) a Mexi becenevet mondta rá.
Egyszerűen túl "fárasztó" volt kimondani a nevét.
Nándi, a második kisfiam "utolsó pillanatban" kapta a nevét, addig vmiért eszünkbe se jutott... Pedig csodaszép, aranyos, mégis ütős név, és már nagyon örülök, hogy így hívjuk! Maximilián túl különc, bár a vezetéknévtől is függ. Ha az "átlagos", és rövid, mint pl Nagy, Tóth, stb, akkor még el is megy.
Választottatok már?
Egyik se nyerő.
Nem tudom miért van mindenki oda ezekért a magyar nevekért (1. hozzászóló) mert nem fogom azért Bélának hívni a gyerekemet mert éppenséggel magyar név. Kit érdekel?
A Maximilián valami szörnyen elcsépelt, a Nándor meg..ronda név. Szerintem. De mindenki maga döntse el.
a Maximilián germán eredetü név, magyar területen viszont Miksa-ként nevezték az e névre hallgató férfiakat.
Ami a Nándor (Nándi, Nandi) nevet illeti, az András névből eredeztetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!