Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A tegnap esti Házon kívül...

A tegnap esti Házon kívül adásában a gyerekszegénységről szóló részt láttátok? Vélemény?

Figyelt kérdés

Marcika esete, akit bemutattak gyerekként, majd "felnőttként". 3 gyereke lett, akik gyakorlatilag éheznek, nincs villany, gyógyszert nem tudnak kiváltani. stb...

Hol van ilyenkor a gyerekvédelem? Ezek a gyerekek miért élnek még ebben a "családban"? Hiszen az alapvető szükségleteik sincsenek biztosítva...

Anyuka, apuka úgy tűnik hallott már a fogamzásgátlásról, csak arra sincs pénz. Most akkor szülnek még pár gyereket ilyen körülmények közé??? Ez annyira elkeserítő, mármint ha a gyerekeket nézem.

2013. jan. 24. 10:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha az ember ezt nem a saját szemével látja, el sem hiszi, hogy ilyen van :o(

Az, hogy nincs víz, gáz, villany, az még csak egy dolog lenne, de hogy konkrétan a beteg gyereknek gyógyszert nem tud venni, vagy nem tud neki enni adni.... szörnyű, szívfacsaró.

Az a kérdés pedig bennem is felmerül, hogy ilyenkor hol a védőnő családlátogatása??? Nem hiszem el, hogy ilyen körülmények közé engednek ki egy kisbabát :o(

2013. jan. 24. 14:39
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Ugyan ez jutott az eszembe, hol a védőnő? Hogy engedhették haza ilyen körülmények közé azt a kisbabát? Bár ezek a körülmények a nagyobb gyerekeknek sem megfelelők.

Nekem azért kicsit sántított a történet, 3 gyerekre csp+ gyes az nem 55e ft, vagy én számolom rosszúl?

Nem tudom elhinni, hogy erre a "házra" 30e ft lenne az albérlet? Ennyiért már normális albérletet is lehet kapni.

Ezektől függetlenül igen szomorú, hogy ilyen emberek vannak!

2013. jan. 24. 15:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Marcika... ohh hadjuk már! Ismerem "szegény" Marcikát személyesen, ugyanis mi is ezen a környéken lakunk (SAJNOS). Marcika bemegy a börtönbe lopásért meg testi sértésért, hazajön, csinál egy gyereket az asszonynak, és megy vissza. Szerencsétlen gyermek nem ismeri meg majd ha hazajön. Most is megy majd 1 év 10 hónapra, a gyermeke majdnem 2 éves lesz mire szabadul.

Nincs pénz elvetetni. Ezen nevettem a legjobbat. Nem azt mondja, hogy nincs pénz fogamzásgátlóra. Én 2200 ft-ért vettem a 3 havi fogamzásgátlót, nem hiszem, hogy a havi 700 ft-ot nem bírná ki. Csak a pelenka többe kerül havonta, mint a fogamzásgátló. Mi lesz szegény gyerekkel? Egy kicsit azért eltúlozták a dolgokat, azt nem mondják, hogy 100 ezres okostelefonjuk van, meg 106 centis plazmatévéjük. Vajon miből?? Ezek ingyenélők, mocskos bűnözők, nem kell őket sajnálni. Vannak tényleg olyan szegények, akik betegség, vagy egyéb okokból nem tudnak elmenni dolgozni, és ezért nélkülöznek a gyerekek, de ezek nem is akarnak dolgozni. Szegény gyerekek nem tehetnek róla, hogy ilyen szüleik vannak.

Férjem annyit reagált rá, hogy nem baj, szüljön csak, majd az én eltartom őket. Az én adómból kapják a segélyt meg a támogatásokat. Tőlük igen is sajnálom, hogy én ezért gürizzek, hogy ezek éhen ne haljanak. Menjen el ő is dolgozni, arra viszont lusta, meg kényelmesebb a börtönbe ki-be ingázni.

Bocsi a nyers kifakadásért, de nagyon feldühített ez a riport. Lehet most kapok is fejemre, de csak a kérdésre válaszoltam: "Vélemény?"

2013. jan. 24. 17:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Utolsó! Teljesen egyetértek veled. Nem tudom, mijük van, mijük nincs, de hogy gyerek nem kéne nekik, az biztos. Ők is ebbe szocializálódnak bele. Azt értem, hogy nincs munkalehetőség, de legalább a maga háza táján nézzen körbe, hogy ne mocsokba éljenek, meg termeljenek legalább annyit a konyhára, hogy tudjon főzni egy krumplilevest.

Had kérdezzem meg már, ha te arra felé laksz... Hol van és mit csinál a védőnő? Bár el tudom képzelni, hogy be sem engedik. De akkor meg a gyerekvédelem. Vagy úgy ítélik meg, hogy nincsenek veszélyeztetve ezek a gyerekek? Senki mást, de őket csak sajnálom...

2013. jan. 24. 18:44
 15/17 anonim ***** válasza:

A védőnőjüket nem ismerem, csak az anyukával egy kórházhoz tartozunk, és sűrűn találkoztunk még kismama korunkban.

A másikat is csak onnan tudom, hogy a múltkor az egyik elektronikai áruházban pont ott voltunk mi is, mikor megvették a tv-t hitelre (bár nem tudom hogy adtak nekik, más két jó fizetésre nem kap áruhitelt, na mindegy), majd kiment és felhívott az okostelefonján valakit, hogy megvette a leges legmodernebb tv-t (de minek, ha úgysincs áram?)

Nekem az első kérdésem az volt, mikor mondta az anyuka, hogy 2 napja nem evett, akkor hogy szoptatja a kicsit? A tejtermeléshez fontos a rendszeres, egészséges?! táplálkozás. Ha nincs teje (mert valószínű, hogy nincs), akkor a tápszert hogy veszi meg neki? Láttam a riportban, hogy teáztatta, de az kevés, azzal nem lakik jól.

2013. jan. 24. 18:58
 16/17 anonim válasza:
100%

Az én véleményem az, hogyha nincs a környéken munkalehetőség, akkor miért nem költöznek el a p...ba olyan városba vagy város környékére ahol azért akadna munka,MERT LEHET TALÁLNI, CSAK KERESNI KELL!!!!!

Én mindent megteszek a gyerekeimért, de ha nem tudnám megteremteni nekik a mindennapi betevőt és fedélt a fejük fölé, akkor bizony költöznénk akár hova csak hogy nekik jobb legyen.

Akinek van gyereke annak arra kell törekednie,hogy tisztességesen felnevelje, majd ha felnő akkor segítse őket elindítani az élet útján. ZÁRÓJEL BEZÁRVA PONT.

2013. jan. 24. 19:23
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
11es vagyok. Őket (a "felnőtteket") sajnálja a hóhér! Csak a gyerekeket, azok nem tehetnek róla, hogy megszülettek, és arról sem, hogy (sajnos) ilyen helyre! Az előttem válaszolókkal pedig 100%-ig egyetértek abban, hogy úgyis mi tartjuk majd el őket az adónkból...
2013. jan. 24. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!