Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen indokkal vehetnek el...

Milyen indokkal vehetnek el egy gyermeket az anyjától gyermekelhelyezéskor?

Figyelt kérdés

#Gyàmsàg
2013. jan. 23. 10:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Bizonyítottan bántalmazza a gyereket, nincs semmilyen jövedelme, nincs hol laknia, alkohol-, drogproblémák miatt, súlyosan elhanyagolja a gyermeket, ami már a gyerek életét veszélyezteti.
2013. jan. 23. 10:33
 2/9 anonim ***** válasza:

A bíróság "alapállapota" az hogy a gyerek az anyánál marad.

amennyiben ezellen szól valami, akár anyagi akár egyéb feltételek , mindig előtte körbejárják az ügyet, hogy lehetne segíteni, mik a lehetőségek stb, és csak legvégső esetben veszik el tőle, főleg ha apuka se egy mintapolgár.Ha az anya rendesen el tudja látni a gyereket, nem veszélyezteti sem testileg, sem lelkileg a fejlődését, akkor nem hiszem hogy elvennék, pláne ha pici a baba.

Esetleg érdemes lenne segítséget, tanácsot kérni a családsegítő központtól, és együttműködni velük, hogy a gyámügy lássa, hogy az anya mindent megtesz, hogy a gyereke vele maradhasson.

2013. jan. 23. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha bármilyen formában veszélyezteti a gyerek életét, testim szellemi épségét, fejlődését.

Ez lehet akár az, hogy bántalmazza, akár az, hogy nem tartja jól, pl. nem ad neki enni, vagy olyan kkörülmények között kell éljen, ami nem embernek való, de ilyen indok lehet az is, ha az anya nem képes rá felügyelni - pl. alkoholos, drogos, egyéb befolyásoltság miatt.

De ok lehet pl. az is, ha az anyuka prosti és a gyereke előtt intézi az "üzleteit".

Elég nagy súlyú dolognak kell lennie.

2013. jan. 23. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem még írni: Menj el ingyenes jogi tanácsadásra, és ott a megfelelő jogszabályok alapján bebiztosíthatod magad....tisztán fogsz látni!
2013. jan. 23. 10:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Ês hàny éves kortól kêrdezik meg a gyermeket kinél szeretne êlni?
2013. jan. 23. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért félsz,hogy elveszik Tőled a gyermekedet? Igaz,nem szeretnék tapintatlan lenni-elnézést érte-de keress fel egy ingyenes jogi ügyvédet,a bíróságokon is van ügyfélszolgálat stb.-i, tanácsadás ne itt kérdezd;ott minden kérdésedre választ kapsz,vagy írd le rendesen a sztorit,hogy tudjunk segíteni; ne haragudj,hogyha kemény voltam, de fél mondatokból nehéz korrekt választ adni!
2013. jan. 23. 14:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Minek kell leírjak egy egêsz történetet hogy 2 kérdésre vàlaszt kapjak?? :D

Most pl egy szàmot vàrok.

Voltam ma reggel gyàmhatósàgon de ezt a 2-t elfelejtettem megkérdezni. Ennyi!

2013. jan. 23. 14:42
 8/9 anonim ***** válasza:
ne itt várd a választ; van telefon is főleg,ha már bent jártál személyesen!
2013. jan. 24. 14:56
 9/9 anonim ***** válasza:

erre nincs szabály, sőt teljesen esetfüggő az is, hogy egyáltalán megkérdezik-e a gyereket, ezért írta a másik válaszoló, hogy írd le mi a helyzet. Felesleges gúnyolódnod, mert segíteni akart, nem kíváncsiskodni.

A helyzet az, hogy megkérdezhet a bíró egy háromévest is és eltekinthet egy 15 éves megkérdezésétől is.

Mint írtam, esetfüggő. És természetesen bírófüggő is.

2013. jan. 24. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!