Milyen indokkal vehetnek el egy gyermeket az anyjától gyermekelhelyezéskor?
A bíróság "alapállapota" az hogy a gyerek az anyánál marad.
amennyiben ezellen szól valami, akár anyagi akár egyéb feltételek , mindig előtte körbejárják az ügyet, hogy lehetne segíteni, mik a lehetőségek stb, és csak legvégső esetben veszik el tőle, főleg ha apuka se egy mintapolgár.Ha az anya rendesen el tudja látni a gyereket, nem veszélyezteti sem testileg, sem lelkileg a fejlődését, akkor nem hiszem hogy elvennék, pláne ha pici a baba.
Esetleg érdemes lenne segítséget, tanácsot kérni a családsegítő központtól, és együttműködni velük, hogy a gyámügy lássa, hogy az anya mindent megtesz, hogy a gyereke vele maradhasson.
Ha bármilyen formában veszélyezteti a gyerek életét, testim szellemi épségét, fejlődését.
Ez lehet akár az, hogy bántalmazza, akár az, hogy nem tartja jól, pl. nem ad neki enni, vagy olyan kkörülmények között kell éljen, ami nem embernek való, de ilyen indok lehet az is, ha az anya nem képes rá felügyelni - pl. alkoholos, drogos, egyéb befolyásoltság miatt.
De ok lehet pl. az is, ha az anyuka prosti és a gyereke előtt intézi az "üzleteit".
Elég nagy súlyú dolognak kell lennie.
Minek kell leírjak egy egêsz történetet hogy 2 kérdésre vàlaszt kapjak?? :D
Most pl egy szàmot vàrok.
Voltam ma reggel gyàmhatósàgon de ezt a 2-t elfelejtettem megkérdezni. Ennyi!
erre nincs szabály, sőt teljesen esetfüggő az is, hogy egyáltalán megkérdezik-e a gyereket, ezért írta a másik válaszoló, hogy írd le mi a helyzet. Felesleges gúnyolódnod, mert segíteni akart, nem kíváncsiskodni.
A helyzet az, hogy megkérdezhet a bíró egy háromévest is és eltekinthet egy 15 éves megkérdezésétől is.
Mint írtam, esetfüggő. És természetesen bírófüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!