Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki munkanélküliről ment...

Aki munkanélküliről ment gyedre annak h intézték?

Figyelt kérdés

A munkanélküliben azt mondták h tgyás lejárta után vissza veszenek 2 nap munkanélkülire és után lehet megigényelni a gyedet és akkor így jár.

Mennyire volt macera az ügyintézés?

Kérem CSAK azok írjanak akik voltak hasonló cipőben!!!!!!!!

2009. aug. 31. 10:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Macera az ügyintézés természetesen, de munkanélküliként a gyedre való igényt csak így lehet érvényesíteni. A tgyás lejárta után hiába igényelsz közvetlenül gyedet, nem jár. A tgyás folyósítása alatt csak szünetelteted a munkanélküli ellátást, amit a gyedhez először fel kell éleszteni. (Passzív jogon csak annak jár gyed akinek a tgyás folyósítása alatt szűnt meg a munkaviszonya. Neked a tgyás folyósítása alatt nem megszűnt, hanem csak szünetel a munkanélküli ellátásod ) Ez a magyarázata ennek a lépésnek, ami kívülről plusz macerának tűnik, de ez az a kiskapu amit meg kell nyitni ahhoz, hogy gyedre legyél jogosult. Egy kisbaba mellett minden fillér több, ezért ah csak pár ezer forinttal is több lesz a gyeded mint a gyes lenne, akkor végig kell csinálni ezt a procedúrát.
2009. aug. 31. 11:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezek szerint ez tényleg a járható út?A gyed a tgyás 70%-a?
2009. aug. 31. 11:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is munkanélküliről mentem gyedre és szintén visszavettek pár napra, aztán mehettem gyed-re. Egyszer kellett emiatt bemennem a munkaügyibe, aztán meg az oep-be leadni a gyed igénylést.
2009. aug. 31. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!