Ki kaphatja a gyest ha tartósan beteg gyerek után jár nekem?
Figyelt kérdés
Ugy tudnék visszamenni dolgozni ha nem én igényelném kisfiam után a gyest.Nem az apjával élek,igy ő nem kaphatja.Nagymama sem,mert ő csak 4 órás munkavégzés mellett kaphatná.Van valaki más aki ilyen esetben kaphatja?2013. jan. 16. 16:15
1/7 anonim válasza:
Szülő vagy nagyszülő mehet GYESre, max. heti 30 óra munkavégzés mellett (kivéve ha otthon végzett munka, ott nincs idő korlát), de hogy tartósan beteg a gyerek vagy nem, az ebből a szempontból mindegy.
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudtam, hogy ilyen GYES mellett rendesen lehet 8 órában is dolgozni.
3/7 A kérdező kommentje:
Én is ugy tudtam h 8 órában lehet,de ahová visszavennének,az közmunka és ettöl az évtöl közmunkásként nem dolgozhatok,a nagyszülő meg 4 órában naponta.
2013. jan. 16. 16:26
4/7 anonim válasza:
Tartós beteg gyes mellett lehet 8. órába dolgozni.
5/7 anonim válasza:
Akkor ezt rosszul tudtam, bocsánat!
első
(pedig nekem is van egy tartósan beteg gyerekem...)
6/7 anonim válasza:
Gondolom azért nem mehetsz mert a gyes és a közmunka is egyfajta állami segély. És egyszerre kettőre nem vagy jogosult. Mint ahogy egyszerre két gyes vagy gyed sem járna.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom,csak tavaly igy dolgoztam és ezért döbbentett meg,ugyanis 02.01től visszavárt volna a cég közmunkásként,és számitottak is rám,és én is arra hogy dolgozhatok.erre most itt vagyok hogy mégsincs munkahelyem.Ezért vagyok bajban.
2013. jan. 16. 16:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!