Ti szoktatok fűteni gyerekek mellett éjszaka?
Köszönöm a válaszokat!!
Néhányra reagálva:
szerintem a 24 fok nagyon meleg alváshoz, legalábbis nekünk. Amikor panelban laktunk, mi is kénytelenek voltunk ilyen melegben aludni, nekünk nem volt jó, a gyerekek is nyugtalanabbul aludtak.
Másrészt nálunk gyerekkoromban sosem fűtöttek éjszaka, én meg sosem voltam emiatt beteg (akár hiszitek, akár nem).
Nálunk padlófűtés van, így fürdés után is órákig meleg van, tehát nem hűl le a ház, ha akkor veszem le :)
Más-más érzet ám a 24 fok egy olyan lakásban, mint a miénk, meg egy rendesen megépített, tisztességesen leszigetelt házban. Nálunk olykor, ha 24-et mutat a hőmérő, tök hideg a kezünk, lábunk, sokszor még 26-ban is, főleg, mert alattunk senki nem fűt és hideg a padló. Nem is teszem le a babát egyelőre. Ráadásul a konvektor úgy működik, hogy a levegő egy részét is elhasználja, tehát 24 fokban 'lefagynak' a végtagjaink, de ha feljebb vesszük, akkor meg sokszor nem melegebb lesz, csak fojtogató levegőtlen szoba.
Az ugyanilyen hőmérsékletű, cserépkályhás házban sógoroméknál pl. azt hittem, megdöglök, olyan melegem volt, pedig a hőmérő ugyanannyit mutatott.
De lehűl a ház valamennyire legalábbis a rendszer, nekünk is padlófűtés volt az előzőben. Sokkal több energiába telik visszafűtenie, mint szinten tartania, vagyis többe kerül. Kipróbáltuk.
Mi fűtünk persze éjszaka is 21 fok van éjjel-nappal.
21 fokon áll a termosztát éjjel-nappal. Fent kicsit hűvösebb van a hálószobákban, de így pont jó nekünk.
Szomszédom kipróbálta a te módszeredet is. Egy telet úgy fűtött, hogy ha elmentek dolgozni és este levették a fűtést. Akkor melegítették csak be a lakást amikor felkeltek vagy hazaértek. Következő télen nem vette le a fűtést, állandó hőfokot tartott. Így spórolt többet. Sokkal drágább napi 1-2szer befűteni a hideg lakást, mint állandó hőmérsékleten tartani!
Köszi a többi választ is!
Nekünk ez az 1. telünk padlófűtéses házban. Éjszakára biztos nem fogok fűteni, mert a nyílászárók is nagyon szigetelnek, és nem hűl ki reggelre sem a ház. Nincs hőmérőnk, de nincs hideg. Viszont egy valamiben tudtok segíteni? A termosztát csak 23 foknál kapcsol be nálunk, különben még ennyire sem állítanám. Kipróbálnám a nappalra 22 fok, estére 19-20-at, hogy ne kelljen újra felfűteni (de mondom, igazán ki sem hűl)a lakást, legyen akkor nagyjából állandó hőmérsékleten. De hát hiába állítom 20 fokra, a kazán nem kapcsol be, mondom, csak 23 foknál :( És ha lentebb akarom venni akár 1 fokkal is, akkor megint lekapcsol. Albérletben lakunk, ezért sem értek hozzá...
Na, és olyan nekünk is volt, hogy a világegyetemet, meg a felső szomszédot fűtöttük a panelban. Fsz-i és szélső lakás volt, jóval több volt a mért távhőnk, mint a többieknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!