Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy tanulónak gyereke lesz...

Ha egy tanulónak gyereke lesz mi a teendő? Mennyit kell fizetni? Milyen jogai vannak az újszülöttre?

Figyelt kérdés

A fiam idén érettségizik, előtte születik a baba. Nem maradtak együtt a lánnyal. Utána egyetemre megy, dolgozni még nem fog egy ideig. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:

- Lehet mindent írásban rögzíteni?

- Mennyi gyerektartást kell ilyenkor fizetni. 30-40 ezerre gondoltunk, ez sok/kevés?

- Mennyi idő jár neki egy újszülött látogatására? Mikor lehet elhozni? stb.

Kicsit "elszúrtuk" ezt az egészet, mivel a fiam is kérte a lányt, hogy vetesse el, aztán mi is beszéltünk vele és a szülőkkel is, hogy nem jó ötlet gyerekeknek gyereket nevelni, inkább koncentráljanak a jövőjükre. Ezért haragszanak ránk. Ezért is szeretnénk mindent hivatalosan intézni, mert ha már megszületik a gyerek, akkor természetesen vállalja a fiam is.

2013. jan. 9. 10:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De ha azt nézed, hogy ennek a fele összegnek kellene lenni, akkor 60-80 ezerből már azért csak el lehet tartani egy kisbabát. Lehet tényleg reálisabb a 15 ezer, plusz veszünk neki dolgokat, vagy esetleg adunk még pénzt. Nem igazán tudjuk mi legyen. Egyrészt nem akarom hogy a gyerek úgy nőjön fel, hogy nincs meg mindene, másrészt ha ők akarták a gyereket, nem hiszem, hogy nekünk kellene eltartani. Nem egyszerű helyzet.
2013. jan. 9. 10:55
 12/20 A kérdező kommentje:
Csak azt, hogy veszünk ruhát, pelust, amit tényleg a gyereknek kell azt nem lehet jogilag elintézni. A gyerektartás pénzben jár, szóval valamennyit adni kell.
2013. jan. 9. 10:57
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
A legjobb, ha tényleg vesztek neki inkább dolgokat, ugyanis sokszor - sajnos tapasztalat - a gyerektartás nem a gyerekre megy...
2013. jan. 9. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Pontosan kedves kérdező!

Ha tudjátok támogassátok...ne pénzzel akkor,hanem amire szüksége van,pelus,ruha...adja majd magát!

Természetesen én is úgy írtam a 30-40et,ha megtehetitek,persze nem ezt kell felvállalni hivatalosan,meg mindíg ennyit,ahogy tudjátok!

15/20 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem az a legjobb, hogyha vesztek neki dolgokat a pénzen kívül...

Leírom a saját élményemet mi 86.000-et kapunk gyerektartásként 3 éve (apám államtitkár....)

10 éve nem láttam őt, de anyám csak 20-at ad nekem havonta, mikor már nem is vele élek...

Ezért mindenképp azt javasolnám hogy vegyetek neki ruhát,játékot stb, így az anyuka nem tudja esetlegesen elszórni a gyermektartást.

16/20 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ezért mondom, hogy vállaljatok 15.000,- Ft-ot, és minden mást adjatok akkor, mikor tudtok, legyen az természetben, vagy pénzben.

Egy dolog, amit hivatalosan, leírva, kötelezettség vállalással a jövőre nézve(!!!!) vállaltok, és más dolog az, hogy ténylegesen természetesen többet bármikor nyugodtan adhattok.

Jogász

2013. jan. 9. 10:59
 17/20 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is az lenne a legjobb megoldás, ha hivatalosan egy kisebb összeget vállalnátok fel és azon kívül vennétek a kicsinek dolgokat. Mert lássuk be, hogy egy fiatal lány inkább magára költené a pénzt, ha tehetné. Vegyetek pelenkát, ruhákat vagy ha megbeszélitek, akkor eloszthatjátok a nagyobb dolgok vásárlását egymás között (babakocsi, kiságy stb.). De mindezt már szerződésen kívül, nehogy később nagyon követelőzővé váljon az anyuka.
2013. jan. 9. 11:13
 18/20 anonim ***** válasza:
67%
egyetértek az előttem szolókal,kevés pénz,havonta.és inkább ,pelenka,popsitörlö,ruha,játék.ezek akkor tényleg gyereké lesznek.és mindent írásba,
2013. jan. 9. 11:35
 19/20 anonim ***** válasza:
18%

# 15/18

Ha nem is élsz a másik szülővel akkor már nem is jár gyerektartás.

Jó amit mondanak de az is fontos, hogy mindenről legyen számla, és átutalásnál a tárgy mezőbe legyen beleírva, hogy Pistike gyerektartása. Család nevelés kategóriába olvastam már olyant, hogy az apa nem írta bele, és az anya bíróságra ment gyerektartás nem fizetés miatt, mert az csak ajándék volt nem gyerektartás. Szóval erre is figyeljetek.

2013. jan. 9. 12:03
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
3. éves koráig nem hozhatja el az apa éjszakára csak utána.
2013. jan. 9. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!