Sok szülő miért akarja, hogy gyereke ügyvéd, vagy orvos legyen?
Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 17:48
11/16 anonim válasza:
A jövőben látott magas fizetés, társadalmi elismertség, saját vágyaik beteljesülése miatt. Nyomtak engem is, azóta a viszonyunk is megromlott. Persze sosem leszek elég jó, és elég menő nekik, de ezt már megtanultam elfogadni. Ha a gyerek akarja más, de azért erősen végigmérném az évfolyamokat, ki-miért is van ott... mert sokszor a gyerek is csak azért mondja, mert erős benne a megfelelési kényszer. De sebaj, legalább a szülő villoghat a környezetének, hogy "orvos lesz a drága kisfia/lánya".
12/16 anonim válasza:
Nekem eszembe se jutott,mi élsportolót szeretnénk nevelni belőle,de persze ha ez nem jó neki,vagy nem jön össze akkor se áll meg a világ. A lényeg,hogy legyen végzettsége egy olyan szakmában vagy hivatásban amit szeret csinálni így nem kényszernek érzi,minden reggel a felkelést!
13/16 anonim válasza:
Személy szerint egyiket sem szeretném, hogy legyen valamelyik gyerekem. Sőt ha lehet inkább lebeszélni fogom róla őket, persze nem minden áron.
Szerintem ez inkább régen volt divat ma már nem. Régen az ügyvéd és az orvos is jól fizető munka volt és köztiszteletben álltak. Hát ma szerintem egyik sem mondhatja el magáról. Van jópár ügyvéd ismerősöm, és rohadtul nem azt kapták a hivatásuktól amit kaptak.
Én mondjuk nem bánnám, ha informatikus lenne, ebben van a jövő és sokkal több pénz is.
14/16 anonim válasza:
9-es. Majd leszel. Előbb utóbb mindenkinek szüksége van ügyvédre. Akkor persze megy az ügyvédnő így, ügyvédnő úgy...
15/16 anonim válasza:
14
Tévedsz:DD Alapjáraton se ilyen ember vagyok, mint amit te írsz.
Nálam a titulus semmi.
16/16 anonim válasza:
Pedig tisztelhetnéd a mögötte álló rengeteg tanulást legalább, mert elhiheted, azt a címet nem pusziért osztogatják. Sajnos sokan a médiában szereplő büntető ügyvédekkel azonosítják az egész ügyvédi kart, pedig nagyon sok ága van az ügyvédi szakmának is és nem minden ügyvéd becstelen gazember, sőt. Ezt vagy felfogja valaki vagy nem. Aki nem érti ezt meg, az ír ilyen korlátolt hozzászólást, mint Te tetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!