Milyen keresztnevek illenek a "Bori" vezetéknévhez? Fiu-lány nevek jöhetnek! Szerintetek?
9 tanács a szülőknek
1. Nem szerencsés, ha a keresztnév azonos a családnévvel, pl. Ferencz Ferenc.
2. Nincs jó hangzása az azonos magánhangzókat tartalmazó neveknek, pl. Görög Ödön.
3. A család- és a keresztnév határán ne legyen hangtorlódás, ez kellemetlen, és megnehezíti a név kiejtését, pl. Kovács Zsolt.
4. Nehezíti a kiejtést, ha a családi név végén levő magánhangzó azonos a keresztnév kezdő magánhangzójával, pl. Eke Emese.
5. Komikus hangulatú a rímszerűen összecsengő család- és keresztnév, pl. Vándor Sándor.
6. Nem szerencsés, ha a családnév vége és a keresztnév eleje kellemetlenül összecseng, pl. Végh Béla.
7. A nevek ne alkossanak komikus kapcsolatot, pl. Tompa Zseni.
8. A betűrím a név könnyebb megjegyzését és a jó hangzást szolgálja (pl. Kovács Katalin), de van, amikor ezt túlzásba viszik, és kellemetlen hangzású neveket alkotnak belőle, pl. Csúr Csilla.
9. Jó hangzásúnak azok a nevek mondhatók, amelyek különböző hangrendűek, nem túl hosszúak, és ha az egyik név hosszú, akkor a másik rövidebb. A keresztnév lehetőleg a családi név utolsó hangzójával ellentétes legyen (pl. családi név magánhangzóra végződik, akkor a keresztnév mássalhangzóval kezdődjön!). Például: Tóth lldikó.
Bori Adél
Bori Anna
Bori Dalma
Bori Jázmin
Bori Alex
Bori Márk
Bori Máté
Én rövid nevet adnék hozzá!
Bori Kristóf
Bori Szilárd
Bori Melinda
Bori Bettina
Én B-vel kezdődőt nem adnák hozzá, szerintem az nem hangzik jól, ill. túl rövidet (Pál, Márk) sem. És ne O-I magánhangzók legyenek benne.
Levente, Dominik, Dénes, Vencel, Péter, Dániel, Dávid, András
Emese, Anita, Enikő, Tünde, Viktória, Katalin, Adrienn
Bori Blanka
Bori Vivien
Bori Daniella
Bori Gábor
Bori Dávid
Bori Dénes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!