Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félrediagnosztizálták a...

Félrediagnosztizálták a gyermekemet, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Gyermekemet két orvos is félrediagnosztizálta.

Teljesen rossz gyógyszereket,gyógymódokat adtak neki,eleve rossz volt a diagnózis,nem az a problémája.

Két hónapig szenvedett,szó szerint,vele együtt mi is,szörnűy Karácsonyunk stb.volt.

4 napja voltunk egy orvosnál,aki merően kiakadt a korábbi diagnózison,mivel nem is az a gyerkőc baja.Kapott gyógyszereket,és 4 nap alatt szinte jól is van.

Mi ilyenkor a teendő?

Az egyik magánorvos a másik állami kórházban rendel.

2013. jan. 6. 00:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

5 vagyok

Utánaolvastam kicsit a betegségeteknek, pusztán érdeklődésből, nem vagyok orvos.

Csak egy mondatot idézek:

"A változatos tünetek miatt a helyes diagnózis felállítása még a legújabb orvosi kutatások és felismerések fényében is igen bonyolult."

Ráadásul amennyire kivettem, gyerekeknél ez nem igazán jellemző, mert "felnőttbetegség" alapvetően.

Aztán:

"A gyors diagnosztizálás voltaképpen lehetséges volna, feltéve, hogy az orvos tisztában van azzal, milyen betegség után kutat. Elsőként ki kell zárnia az egyéb betegségeket, a reumát vagy a rákos elváltozást. Amennyiben a páciens több mint három hónap óta érez fájdalmakat a teste különböző részeiben, úgy az egyik kritérium máris teljesült. "

Mint laikus azt gondolom, a két hónap utáni jó diagnózissal inkább szerencsétek van.

Ez egy alattomos hülye betegség, ezzel nincs szerencsétek.

Remélem sikerül fenntartani a gyógyult állapotot mozgással, tornával, és ami kell!

A kérdésedhez: nem tűnik reálisnak, hogy bármiféle pert nyernél, viszont a nyakadba veszel egy rakás problémát és költséget az ügyvédekkel. Mérlegeld, hogy megéri-e ez Neked.

A megfelelő orvosok kiválasztása mindig nehéz dolog, ezzel nekem is van tapasztalatom, mert tényleg nem mindegy, kihez megy az ember...

2013. jan. 7. 09:48
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem hagyom annyiban,és megkérném,hogy akik ezt írják,mellőzék is.

Tudom,hogy az orvos ts összezár,de ha mindenki úgy áll a dologhoz,hogy sose lesz belőle semmi,és legyintünk rá,csak még mélyebbre süllyedünk.

A gyerkőc jobban van,de anyagi kárunk is bőven van az ügyön.

A gyereknek a több doboz gyógyszertől nagyon kikészült a gyomra,így már azt is kezelni kell,így egészségügyileg is van probléma,arról nem is beszélve,hogy ha idejében észre veszik,sokkal gyorsabban gyógyult volna.

Én is olvastam,hogy nem olyan egyszerű a diagnosztizálása,azonban olyan banális hibák vannak az utóbbi doktornő szerint a diagnózisában,ami arra az adott betegségre sem igaz,ami áldiagnosztizáltak.

Köszönöm a válaszokat,sikerült is valamennyire utánaérdeklődnünk,majd írok a folytatásról

2013. jan. 7. 14:15
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
A 11. válaszoló nagyon szépen leírta. Nincs az a bíróság, aki elítélne egy orvost azért, mert egy nehezen diagnosztizálható betegséget nem ismert fel. Ez a betegség nem olyan mint a tüdőgyulladás, hogy ráhallgat és szörcsög, vagy ott van a tüdő röntgenen.A harmadik orvos is csupán tippelt, csak neki bejött (esetleg volt már dolga ezzel betegséggel gyermeknél). Sajnálom, hogy megszenvedtétek ezeket a hónapokat. Én a helyedben inkább a tünetmentességre koncentrálnék. Persze megteheted, hogy perelsz, de azt tartsd szem előtt, hogy nem biztos hogy igazad van és kerülhettek még abba a kórházba, ahol szerinted az orvosok felelőtlenek voltak. Itt nem történt műhiba. Gondosan jártak el.
2013. jan. 7. 18:29
 14/16 A kérdező kommentje:

Sajnos,nem jártak el gondosan sem.

Egy gyulladásos betegség alaptünete,hogy a gyulladás is magas a vérképen.Na a gyerkőcnél a normál érték középtartománya volt,nekem ott kezdett gyanús lenni a dolog.

És perelni fogunk,mert nem jártak el kellő gondossággal.

Kellő gondosság az lett volt,ha eszükbe jut,hogy hoppá ez is lehet.

A továbbiakban megkérek mindenkit,hogy aki nem a kérdésre válaszoljon,ne írjon,mert moderátori szinten jelentem és lepontozom.

2013. jan. 7. 21:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha már eldöntötted, hogy perelni akarsz, vagy legalábbis jogi útra akarod terelni a dolgot, akkor keress egy ügyvédet, lehetőleg olyat, akinek van tapasztalata orvosi műhiba perekben. Ő majd elmondja mi a teendő és elmondja mik az esélyeid. Ha tényleg perelni akarsz ne menj a kórház betegjogi képviselőjéhez, mert csak kiteríted a lapjaid. Ez csak a kérdésedre a válaszom, nem a véleményem, mert sok igazság van abban, amit előttem már leírtak. De, ha Téged ez megnyugtat beszélj egy ügyvéddel, még utána is dönthetsz bárhogy.

Jobbulást a fiadnak.

2013. jan. 7. 21:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Még annyi, hogy minden dokumentációt őrizz meg, de ezt gondolom magadtól is tudod.

2013. jan. 7. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!