Félrediagnosztizálták a gyermekemet, mi a teendő?
Gyermekemet két orvos is félrediagnosztizálta.
Teljesen rossz gyógyszereket,gyógymódokat adtak neki,eleve rossz volt a diagnózis,nem az a problémája.
Két hónapig szenvedett,szó szerint,vele együtt mi is,szörnűy Karácsonyunk stb.volt.
4 napja voltunk egy orvosnál,aki merően kiakadt a korábbi diagnózison,mivel nem is az a gyerkőc baja.Kapott gyógyszereket,és 4 nap alatt szinte jól is van.
Mi ilyenkor a teendő?
Az egyik magánorvos a másik állami kórházban rendel.
5 vagyok
Utánaolvastam kicsit a betegségeteknek, pusztán érdeklődésből, nem vagyok orvos.
Csak egy mondatot idézek:
"A változatos tünetek miatt a helyes diagnózis felállítása még a legújabb orvosi kutatások és felismerések fényében is igen bonyolult."
Ráadásul amennyire kivettem, gyerekeknél ez nem igazán jellemző, mert "felnőttbetegség" alapvetően.
Aztán:
"A gyors diagnosztizálás voltaképpen lehetséges volna, feltéve, hogy az orvos tisztában van azzal, milyen betegség után kutat. Elsőként ki kell zárnia az egyéb betegségeket, a reumát vagy a rákos elváltozást. Amennyiben a páciens több mint három hónap óta érez fájdalmakat a teste különböző részeiben, úgy az egyik kritérium máris teljesült. "
Mint laikus azt gondolom, a két hónap utáni jó diagnózissal inkább szerencsétek van.
Ez egy alattomos hülye betegség, ezzel nincs szerencsétek.
Remélem sikerül fenntartani a gyógyult állapotot mozgással, tornával, és ami kell!
A kérdésedhez: nem tűnik reálisnak, hogy bármiféle pert nyernél, viszont a nyakadba veszel egy rakás problémát és költséget az ügyvédekkel. Mérlegeld, hogy megéri-e ez Neked.
A megfelelő orvosok kiválasztása mindig nehéz dolog, ezzel nekem is van tapasztalatom, mert tényleg nem mindegy, kihez megy az ember...
Nem hagyom annyiban,és megkérném,hogy akik ezt írják,mellőzék is.
Tudom,hogy az orvos ts összezár,de ha mindenki úgy áll a dologhoz,hogy sose lesz belőle semmi,és legyintünk rá,csak még mélyebbre süllyedünk.
A gyerkőc jobban van,de anyagi kárunk is bőven van az ügyön.
A gyereknek a több doboz gyógyszertől nagyon kikészült a gyomra,így már azt is kezelni kell,így egészségügyileg is van probléma,arról nem is beszélve,hogy ha idejében észre veszik,sokkal gyorsabban gyógyult volna.
Én is olvastam,hogy nem olyan egyszerű a diagnosztizálása,azonban olyan banális hibák vannak az utóbbi doktornő szerint a diagnózisában,ami arra az adott betegségre sem igaz,ami áldiagnosztizáltak.
Köszönöm a válaszokat,sikerült is valamennyire utánaérdeklődnünk,majd írok a folytatásról
Sajnos,nem jártak el gondosan sem.
Egy gyulladásos betegség alaptünete,hogy a gyulladás is magas a vérképen.Na a gyerkőcnél a normál érték középtartománya volt,nekem ott kezdett gyanús lenni a dolog.
És perelni fogunk,mert nem jártak el kellő gondossággal.
Kellő gondosság az lett volt,ha eszükbe jut,hogy hoppá ez is lehet.
A továbbiakban megkérek mindenkit,hogy aki nem a kérdésre válaszoljon,ne írjon,mert moderátori szinten jelentem és lepontozom.
Ha már eldöntötted, hogy perelni akarsz, vagy legalábbis jogi útra akarod terelni a dolgot, akkor keress egy ügyvédet, lehetőleg olyat, akinek van tapasztalata orvosi műhiba perekben. Ő majd elmondja mi a teendő és elmondja mik az esélyeid. Ha tényleg perelni akarsz ne menj a kórház betegjogi képviselőjéhez, mert csak kiteríted a lapjaid. Ez csak a kérdésedre a válaszom, nem a véleményem, mert sok igazság van abban, amit előttem már leírtak. De, ha Téged ez megnyugtat beszélj egy ügyvéddel, még utána is dönthetsz bárhogy.
Jobbulást a fiadnak.
Utolsó vagyok.
Még annyi, hogy minden dokumentációt őrizz meg, de ezt gondolom magadtól is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!