Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem esik rosszul hogy...

Csak nekem esik rosszul hogy óvodás gyerekem egész napjáról lényegében semmit se tudok?

Figyelt kérdés
A fiam 7 éves nemrég még ovis volt és hát el voltunk kényeztetve ezek szerint mert az óvónőkkel mindig jóban voltam és tudtak is mondani mindig valamit hogy mit csinált, mivel játszik, kivel barátkozik, milyen aranyosat mondott mondjuk vagy ilyenek szóval nem azt hogy el vannak ájulva a gyerektől hanem amiből érezte az ember hogy odafigyelnek a gyerekre és élvezetesen tölti az idejét az oviban stb. Most a lányom szept. óta ovis 3 éves volt okt.ben. Beszél természetesen folyékonyan de sokszor nem tudom kihúzni belőle mi történt az oviban miket csináltak, ki a barátja nem beszél ilyesmikről. Mikor megyek érte ált. már ügyelet van és az ő óvónénijeivel csak úgy heti 1szer találkozok. Olyankor néznek rám mintha hülye lennék, mikor kérdezem hogy mivel szokott játszani, hogy érzi magát stb. Soha fogalmam sincs miket csinál bent, mi történik vele. Annyira rosszul esik. Az első óvónénijeink voltak "túl rendesek" vagy a második óvónénik túl nemtörődömök? Ráadásul kiscsoportos a lány, most kezdte végülis nemrég még fokozottabban úgy érzem hogy járna vmi tájékoztatás. Túlreagálom?
2013. jan. 3. 15:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért lettem lepontozva, de mindegy is!

Az üzenőfüzetben pl az is benne van, hogy mondjuk levesből kétszer is evett, de a főzelékből nem kért. Vagy az, hogy mennyit aludt. Én örülök minden infónak! :)

2013. jan. 3. 16:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam. Igen nagyon jó lehet mondjuk marha sok meló is lehet azért az óvónőknek huszoniksz füzetecskét megírni ilyen részletességgel hogy hányszor mert levest, én ennyire nem is vágyom sokra (persze jó lenne) de megelégednék VALAMI tájékoztatással, mert ez ami nálunk megy az meg a másik véglet...
2013. jan. 3. 16:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Értem, a saját óvónőtől valóban nem nagy kérés, hogy ismerje a gyereket! És meséljen róla.

Ez esetben nem reagálod túl, hanem ők nem foglalkoznak vele eleget.

Szerintem kérdezz meg más szülőket erről, és ha ezt tapasztalod, érdemes elgondolkodni egy másik óvódán.

2013. jan. 3. 18:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám óvónő és mind a 25 gyerekéről mindent tud,még a családfát is,miket szeret miket csinál,minden nap 1-2-3 mondatban elmondja a szülőknek mi volt,de ugye kisregényre nincs ideje,ha probléma van akkor külön van fogadóóra,emellett ugye az óvodások elszokták modani mit csnáltak az oviban.
2013. jan. 3. 19:06
 15/16 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom egy 3 éves mennyire mondja el mi történt, szerintem az én lányom átlagos gyerek de azért bármit kérdezek igen rá a válasz vagy nem, nem lehet tudni valóban mi történt, és sok gyerek 3 évesen még szinte csak egyszerű mondatokba beszél pl. sőt a fiam 3 évesen még ezen a szinten se tartott.

Ha nagyobb lenne már azt mondom jól van...

fogadóóra se nagyon van amúgy. És azt se nagyon tudom, ott mit mondanának ha már most úgy néznek rám mintha hülye lennék. Gondolom a szülőin se mondanak többet.

Tájékozódom mindenesetre akkor másoktól hogy ők hogy látják aztán lehet nem maradunk itt.

Köszi a válaszokat.

2013. jan. 3. 20:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az hozzátartozik a tényekhez, hogy ez magánovi, így összesen 10 gyerekről kell megírni a napi történéseket, és 2 ovonéni van egy csoportra. Így kivitelezhető.

De barátnőm kisfia állami oviba jár, és bizony neki is elmesélik milyen napja volt a kicsinek. Ha keveset aludt szoktak szólni, hogy számítson rá, hogy nyűgösebb lesz esetleg este... Ez szerintem ember függő. Aki szívvel lélekkel csinálja az biztos tud mindegyik gyerkőcről pár szót mondani a szülőnek.

2013. jan. 3. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!