Kevesebb pénzetek marad a hónap végére, mióta babátok van?
Én vagyok a 15:00-ás válaszoló.
Volt nekünk is félretéve 4 millió, soha nem nyúltunk hozzá, eladtuk a régi házunkat a 4 milliót hozzátettük és így vettünk egy újat amihez szerencsére nem kellett hitel, a régin sem volt. Úgy kezeltük azt a 4 milliót mintha nem is lenne, mert biztosan ha hozzá nyúltunk volna el is fogyott volna.
Annál a belinkelt kérdésnél én írtam hogy nem tükrözik a válaszok az állítólagos magyar helyzetet miszerint az emberek 85%-ának nincs megtakarítása.
Kérdéshez vissza. Én ugyanúgy álltam egy gyerekkel gyeddel mint munkával, mert bár diplomám van de nem sokkal többet kaptam kézhez mint a gyedem. Viszont nem jártam el szórakozni, nem kellett "megjelennem" sehol nyaralni nem jártunk mert kicsi gyerekkel (majd 2 kicsi gyerekkel) nekem abban semmi kikapcsolódás nem volt sőt kimerültebben értem haza mint előtte voltam.
Aztán megszületett a harmadik babánk is most már egyértelműen rosszabbul jövünk ki úgyhogy várom hogy visszamenjek dolgozni, nemsoká eljön ez a pillanat is.
Nálunk elég nagy a változás :(
Bevételünk kb 60.000-rel kevesebb, rezsink nőtt kb. 20.000-rel, a babára nem nagyon költünk, csak a szükségeseket, magamra már nem is emlékszem mikor költöttem utoljára. Persze nem vagyunk szegények, jól élünk, vagyis inkább átlagosan.
Előtte is épp kijöttünk hó végére, mondjuk akkor nem spóroltunk nagyon, sokszor mentünk a környéken kirándulgatni.
De most nagyon meg kell nézni mire költünk, az a 80.000 mínusz nagyon nem esik jól, gyakorlailag mindenről le kellett mondani a szükséges dolgokon felül, kajából is a kevésbé minőségi dolgok jöhetnek...
Nekünk kevesebb marad, de nem a babával hozom összefüggésbe, hanem egyszerűen mindkettőnk fizetése évek óta stagnált, még egy pici lejött belőle, mert most csak a gyed van, közben infláció van, persze a babára is kell költeni és ez a sok apróság összeadódik. Régebben tudtunk félrerakni, most pedig nem. Pedig igyekszünk most is, de nem megy.
(nekem az utazással is úgy van, hogy a fizetésem mellé kaptam havi bérletet is, most magamnak kell intézni, ha szeretnék utazni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!