Kevesebb, mint 20 dkg-t hízott egy hónap alatt, aggódjak? (bővebben lent írom)
Kisfiam 4-5 hónap között 150 grammot hízott. Persze kiborultam és aggódtam, de aztán átgondoltam, és hittem az orvosnak, hogy nincs semmi baja. Csak lelassult a hízás.
Egyébként ő tejallergiás is, de azt akkor már tudtuk, és neki való tápszert kapott. Ne aggódj! A tejallergiának többnyire más tünetei is vannak.
Az orvosunk eléggé "allergiás" a hízásra, jövő héten megyünk a havi vizsgálatra, azért kérdezősködöm, mert ha esetleg több babánál tejallergia okozta a nem hízást, akkor kérek beutalót is (nem biztos, hogy adna az orvos magától. Szeretnék ezért kicsit "felkészülten" menni.
Hogy derült ki, hogy tejallergiás a babád?
Lelassul a hízás, és mint írod, fogzik is.
Ha a mozgásfejlődése és a kedélye rendben van, akkor nincs baj.
Egyik lányom ebben az időben 6 hét alatt 140 g-ot hízott. Nálunk fordított volt a helyzet, a doktornéni a kezembe nyomott egy tápszer receptet, én megköszöntem, aztán haza mentem és betettem a fiókba. Szerencse, hogy második babám volt már, így magabiztosabb volta. Tudtam, hogy kutya baja. Mi anyukák látjuk nap mint nap, a dokik csak a papírformához viszonyítanak...
Ez teljesen normális, gondolj bele, már most 8 kg:) Ha továbbra is ugyanabban az ütemben hízik, mint eddig, akkor az egyéves státuszra gurulva mentek:)
Minden gyereknek lelassul a gyarapodása, kinek előbb, kinek később. Gyönyörűen gyarapszik a babád, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!