Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A körömrágás gyermekeknél...

A körömrágás gyermekeknél tényleg a szeretethiányra utal?

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%

Utalhat. Meg sok minden másra is - pl. nem kielégítő szoptatásra, szorongásra, önbántásra. Mindenképpen valamiféle hiányra, zavartságra utal, azaz több figyelmet igényel a gyerek.

A szeretet cselekedet, a jó "csinálása" a másiknak. Nem egyenlő az egyszerű fizikai szükségletek kielégítésével: evés, ivás, tisztálkodás. Kicsi részben van köze a szeretetnek a tárgyakkal való elhalmozáshoz is - hiszen a tárgy önmagában nem tud szeretni, csak egy illúzióját kelti annak.

Gyereket szeretni szülőként nekem jelenti az elfogadást, a határok félállítását és betartását, a képmutatás nélküli példát, a közös tevékenységet a napi takarítástól, főzéstől a játékon át a rokonok látogatásáig, a vidám és a szomorú dolgok közös megélését, az érintést, a kívánságok meghallgatását és teljesítését, a lemondást és a lemondatást, a folyamatos tanulást önmagamról...

34N + 2,5L

2009. aug. 26. 13:45
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Hát én ezt nem hiszem. Az én fiam is rágja, megkérdeztem a doktornőt és azt mondta, hogy ez egy rossz beidegződés. A fiam általában akkor szokta rágni amikor mesét néz (nem sokat néz és nem is rosszakat, olyan neki valóakat). Egyébként nálunk az apja is rágja. Ha látom hogy csinálja rá szólók.

Ha ez az állítás így igaz lenne akkor a gyerekek 70 % a szeretethiányban szenvedne.

2009. aug. 26. 14:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A fiam rágta.Tudom,h akkor kezdte,amikor az ikerbabáimmal egy hónapot kórházban voltam.Amikor az orvosunkat kérdeztem milyen módszerrel lehetne leszoktatni róla, azt mondta,le lehet szoktatni,de ha a kiváltó ok nem szűnik meg,felvesz helyette vmi más szokást.Tikkel,csavargatja a haját,stb...Úgyh nem azt mondanám,h szeretethiány,de vmi zavarja,az is lehet,h nem tudatosan.A fiam 3 évig rágta,és akkor hirtelen,egyik napról a másikra abbahagyta.Lehet,h mostanra tudta feldolgozni magában azt,h egy hónapot nem voltam vele-akkor 2 éves volt-.
2009. aug. 26. 15:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekkorom óta rágom kb. 20 éve. (Most vagyok 25). Én nem mondanám, hogy azért kezdtem mert nem kaptam szeretetet, inkább úgy fogalmaznék, hogy nem kaptam kellő figyelmet. A szüleim elváltak mikor 3 éves voltam, anyuval maradtam, és neki lett egy párja aki gyűlölt engem. De a szüleim szerettek csak nem bírták kimutatni. Nagyon magamba fordultam, és nem volt mellettem olyan valaki, akinek elmondhattam volna a mindennapi dolgaimat. Nem figyelt rám senki. A mai napig rágom, szeretnék leszokni, de nem látok rá sok esályt, már mindent kipróbáltam.
2009. aug. 29. 15:56
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Utolsónak,bár kissé költséges megoldás:műköröm!Lakkoztasd szépre,nem kell nagy karmod legyen,csak épphogy túlnyúljon az újbegyeden.Le meg nem tudod nagyon és nem is valószínű,hogy fogod,az anyagiak miatt...1 hónapban 1x megyek töltetni,2 hetente én összecsiszolom itthon,lakkozni is én szoktam.A lakk nem jön le róla úgy mint a rendes körömről.Mindíg kultúráltan néz ki a kezem.Nekem bevált!
2009. aug. 29. 16:57
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon sokáig rágtam, aztán egyszer "szerelmes" lettem és nem akartam égni a fiú előtt. Kis odafigyeléssel abba tudtam hagyni. De még most is rágom nagy ritkán, ha ideges vagyok. Régebben is dolgozatok, vizsgák miatt rágtam. Persze az oviban még nem volt ilyen, de ott is volt biztos vmi amitől szorongtam.

Mindenki le akart szoktatni, kivéve nagymamám. Ő azt mondta, hogy ne izguljak, ő is rágta és mégis férjhez ment. És lám: én is férjhez mentem. És most várjuk a második babót.

2009. aug. 29. 18:18
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a mai napig rágom, ha túl rövid a körmöm (azaz ha megnövesztem, nem rágom le), illetve a bőrt mellette. Nekem apu piszkálta és rágta a bőrt a körme mellett, szóval eleve én ezt láttam már gyerekkoromban is. Amúgy pedig akkor rágom le igazán, ha valami stressz ér, észre sem veszem. Akár pozitiv akár negativ stressz.

30/L

2009. aug. 29. 18:44
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 évesen kezdtem el rákni a körmöm. Akkor korházba kerültem, megmütöttek. Évekig rágtam.

Nem szeretethiány miatt rágják a körmüket, inkább valami stressz.

2009. aug. 29. 20:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen és minden esetben a szorongás jele és valaminek hiánya!Nem biztos,hogy szeretethiány,lehet bántalmazás a játszótéren,oviban,suliban,otthon,fél(t) valamitől,ami mára szorongást vált ki belőle!Érdemes nézni alvás közben a fekvést(nincs e magzati póz),esetleg hajtépés vagy lábrázás,TIKK és ehhez hasonló dolgok,melyeknek alapja pszichés!

És azóta rágom a körmöm,mióta a szüleim elváltak és apukám elment és csak kb. 4-5 évente láttam!Tehát másfél éves korom óta és most 20 vagyok!Sokszor tövig rágom és akkor fogni sem tudok a kezemmel,persze nem egy pszichés (enyhébb)betegségem van még,részben e miatt!

2009. aug. 29. 22:55
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A fiammal semmi ilyesmi (itt leírtak) nem történt és mégis rágta a körmét 8,5 éves koráig. Itt jön az izgi rész, mert épp akkor született meg a kisöccse, a kórházból hazamentem és azóta nem volt körme lerágva.

Testvért akart?

Ki tudja.

Szeretet-hiány? Nem hiszem. Mert akkor a tesó miatt

most jobban kéne rágnia.

2009. aug. 29. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!