Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Koppány?

Mara Acoma kérdése:

Szerintetek szép név a Koppány?

Figyelt kérdés
A vezetéknév Vas, utónévnek két keresztnevet szeretnénk, régi magyar neveket. A Vass Koppány Vajk összeállítás a nyerő eddig, de ha tudtok szebbeket, örülnénk az ötleteknek.
2013. jan. 1. 20:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%
Zerind, Zétény.
2013. jan. 1. 20:44
 2/18 A kérdező kommentje:
A Zétény is tetszik nagyon, köszi!
2013. jan. 1. 20:46
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Azon túl hogy maga a név ízlés kérdése, azért a Koppány Vajk párosítás a történelmi háttér tükrében elég viccese hangzik együtt, egy ember neveként.
2013. jan. 1. 20:49
 4/18 anonim ***** válasza:
75%
Szép a Koppány, de a Vassal együtt túl komor szerintem. Mindkettő régi magyar név (mármint a Koppány és a Vajk), ami nagyon klassz, de nem ártana, ha választhatna a gyerek később, ha felnő, hogy melyiket választja. Így olyan, mintha két ugyanolyan neet kapna. Legalábbis gondolom,hogy születendő gyerek neve lesz. Én azért adnék egy populárisabbat is.
2013. jan. 1. 20:51
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

(20:49-es vagyok)

Levente, Csongor, Zoltán, Zsombor, Nándor, Szabolcs

- ezek szintén régi magyar nevek, ha a Kopányt eldöntöttétek akkor egyetértek a 20:51-essel és inkább ezek közül a hétköznapibb nevek közül választanék mellé (azon túl hogy nekem a Koppány-féle ősmagyarkodás abszolút nem jön be).

2013. jan. 1. 20:57
 6/18 anonim ***** válasza:
A Z-val vagy ZS betűvel kezdődő nevek a vezetéknév s végződése miatt felejtősek. Nehéz úgy kimondani, hogy ne törjön bele az ember nyelve. Maga a Koppány név nekem olyan névnek tűnik ami nem igazán tűr meg maga mellett másikat és nem csak a történelem, hanem a hangzása miatt sem. Az én fülemnek nem jól hangzik együtt.
2013. jan. 1. 20:59
 7/18 A kérdező kommentje:

20:49 -nek

Hát igen, Szent István miatt a Vajk nem túl jó párosítás mellé, de az apukát is Istvánnak hívják. Viszont a Koppány névhez ragaszkodunk, második név még kérdéses... A véleményeket figyelembe véve, nem is biztos, hogy lesz második neve.

2013. jan. 1. 21:41
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem sem kell ehhez a karakán névhez még egy.
2013. jan. 1. 21:42
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell szerintem se hozzám . Ezt pont én mondom akinek a fiainak 2 nevük van .

Nagy Bendegúz Huba

Nagy Nimród Koppány

Nagy Ormos Lehel

Van egy kislányun is Ormos és Hanga ikrek :-)

Nagy Hanga

Mi nálunk mindenki máshogy hivja őket valaki Hubának vanaki Bendinek pl.

Gratula a picihez imádom a Koppány nevet

2013. jan. 1. 21:56
 10/18 anonim ***** válasza:

Koppány és Vajk együtt tényleg nem túl szerencsés (a történelmi előzmények miatt...).

Ha a Koppány már adott és mindenképpen szeretnétek 2. keresztnevet is, akkor a Zétény tényleg jó ötlet szerintem is. Ami még eszembe jutott a Koppány után: Vazul, Tege, Zente, Bercel, Merse, Gellért, Regő, Dénes.

Én inkább magas hangrendű nevet ajánlanék, mert a Vas és a Koppány is mély, szóval hogy ne legyen annyira komor, szigorú.

2013. jan. 1. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!