GYED alatt a nyugdíjpénztárba nem kerül befizetés?
Figyelt kérdés
Most kaptam meg a nyugdíjpénztár egyenlegét, és a TGYÁS óta nem fizetett utánam a munkáltató nyugdíjjárulékot. Ezek szerint amíg nem dolgozom, nem is kapok rá pénzt?2009. aug. 26. 08:43
1/4 anonim válasza:
Sürgősen járj utána, ugyanis kellett volna. Nyugdíj szempontjából szolgálati idő és igen is kéne fizessenek utánad. DE: ha a nyugdíjpénztári egyenleged most mínusz befizetést, nyereséget mutat az nem azért van mert nem fizették, hanem mert a válság miatt a pénztárak 2008-ban és valószínű idén is veszteséget könyvelnek el. Nekem is a tavalyi évem -50 ezerrel zárt.
2/4 anonim válasza:
Szia!
A GYEd ideje alatt biztos, hogy kell fizetnie, hiszen a gyed igénylésekor meg is kell adni a nyugdíjbiztosítós adatokat. A tgyásnál is szerintem így van, arra nem emlékszem.
Elméletileg ha van munkaviszonyod és a munkáltató mégsem fizeti a nyugdíjpénztári összeget, akkor a biztosító szokott eljárni. A férjemnél előfordult, hogy az egyik "kedves" munkáltatója nem fizetett utána, ez úgy derült ki, hogy a nyugdíjpénztár küldött nekünk egy TÁJÉKOZTATÓ levelet, hogy fellép a munkáltató ellen, nekünk semmi teendőnk nincs.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Nem a nyereséget néztem, hanem a havi befizetéseket, és üresek a szülés utáni rublikák... Felhívom őket, biztosan csak valami hiba, ők szerencsére nem csinálnak ilyet szándékosan.
2009. aug. 26. 09:03
4/4 anonim válasza:
Tuti, hogy kéne. Én minden hónapban megkapom a bérpapírom, és mindig szerepel rajta, hogy a bruttó GYED-ből hány forintot utaltak a magánnyugdíjpénztárnak, és hányat az államinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!