Miért hiszik azt sokan, hogy a tápszeres babát túl lehet etetni, az anyatejest nem és hogy a tápszeres babák kövérek és betegesek? Többi lent.
Kislányom az elejétől fogva tápszeres volt, minimális tejem volt csak. 3100 grammal született. 6 hónaposan 7160 g, 1 évesen 8160 g volt, most 2,5 évesen is csak 10,2 kg körül van.
Szerintetek miért hiszi mindenki, hogy a tápszertől kövér és beteges lesz a gyerek?
Köszi a válaszokat és BÚÉK!
Szerintem ez a pufi fej sem igaz. Sem a tápszeres lányomnak nincs pufi feje, sem nekem nem volt annak idején. Bezzeg az anyatejes unokatestvérem a fényképeken rendesen lufifejű.
Elég sok kisbaba van a környezetemben és én nem látok ilyen összefüggést.
Hát én pont hogy anyatejes babáknál találkoztam ezzel a nagyon gyors hízással főleg az elején és jó kis hurkás pufi fejűek voltak:)) Főleg így igény szerint szoptatva még talán pont hogy inkább jellemző hogy nem tudjuk mennyit is eszik, mert szoptatunk amikor csak kéri a baba. A tápszernél látjuk hogy mennyi a bevitt mennyiség.
Egyébként csatlakozom ahhoz a vélekedéshez hogy genetika függő.
Igény szerint szoptattam mindhárom gyerekemet, akikből 2 az első 2-3 hónapjukban 1-1.5 kg-kat híztak nagy poci, duci pofi, hurkák stb. A középső babám később is kis tömzsi duci volt ma sem egy átszakadt típus.
A legnagyobbam később tök vékony lett és ez a mai napig így van,bármit eszik szinte és nem hízik.
A harmadik babám szintén anyatejes volt kizárólag 6 hónapig és 9 hóig szopott onnantól tápszert kap. Ennek ellenére a legvékonyabb gyerekem.
Én anyatejes voltam baba koromban 9 hónapig szoptatott anyum, mégis mindig vigyáznom kell a súlyomra. A férjem 2 hetes korától tápszeres volt és vékony testalkatú. Azonkívül 10 éve ismerem de kb. 5ször ha beteg volt, sokat mondok, én viszont még jó allergiás is vagyok midnjenfélére. Úgyhogy nálunk nem jött ez be.
Köszi nektek is, ment a kéz:-).
Én is azt tapasztalom a környezetembe, hogy az anyatejes babák a nagyok, nem a tápszeresek.
Köszi nektek is.
Kedves utolsó! Teljesen igazad van. Én is nagyon rosszul viseltem, hogy nagyon minimális tejem volt csak és nem sokat segítetett, hogy nagyon sokan lenézik azokat, akik nem tudtak szoptatni.
Örülök, hogy itt nem lett vita ebből:-).
Jöhetnek még válaszok.
Én is tápszeres voltam, nem voltam kövér egyáltalán, most 165 cm-hez 46 kg vagyok. Kb. 10 évente egyszer vagyok beteg, de lehet, hogy sokat mondtam.
A kisfiam 5 hónapos, anyatejes és tápszeres is (eddig kb. 1/4 rész volt tápszer, most már 1/3) és az 5 hónap alatt már harmadjára náthás. Először 6 hetesen lett beteg:( Ez tényleg inkább genetika, sajnos a férjem elég sűrűn beteg.
Kövérnek pedig nem kövér a kisfiam, hurkái vannak, de pont jó.
BÚÉK Nektek is.
A barátnőm kislánya anyatejes volt. Duci imádni való kis hurkácskás. Most is duci és sajnos beteges is, sokat hiányzik az oviból.
Az én lányom tápszeres a kezdetektől. Vékony testalkatú, sokáig kötelező volt keltenem éjjel!!!! hogy megetessem, nehogy a státuszvizsgálatokon az alsó határ alá csússzunk. Karcsú, magas kislány ritka jó étvággyal és ritkán beteg. (3 évesen 5 éves magassággal rendelkezik)
Szóval nem ettől függ. Én mindig duci babára vágytam, belebetegedtem lelkileg, hogy nem tudom szoptatni a babát, mert nincs tej. Mára már túl vagyok rajta, de azért jól esik a sajátomén kívül a kis barátnőt is megölelgetni, a kis husikáját érezni és olyankor nagyon fáj, hogy az én kicsim olyan kis csontos, pedig kétszer annyit eszik mint a másik kislány. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!