Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha miközben állapotosan (4...

Ha miközben állapotosan (4 hónap) a cég megszűnik, ahol három éve dolgozom, milyen juttatásokra számíthatok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 07:10
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Elmész munkanélkülire, 1 bedolgozott év után 1 hónap segély jár, max. 3 hónapig, majd semmit sem kapsz, csak miután megszültél GYES + csp .
2012. dec. 31. 07:33
 2/10 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom, de remélem, hogy semmilyenre. Nem azért, mert rosszindulatú vagyok, hanem mert borzasztó, hogy mindenki az államtól várja a mindenféle juttatásokat. És akkor csodálkozunk, hogy magasak az adók.

Tessék takarékoskodni, félretenni, aztán majd lesz miből költeni a nehezebb időkben.

2012. dec. 31. 07:34
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, azért ez erős egy kicsit. Az alanyi jogon járó gyest en is ellenzem, de az ilyen helyzetet, amikor a kérdező mar ledolgozott 3 evet es jogosult a TGyasra, GYEDre, azért nem kellene ide keverni. Kérdező, a munkaügyi központban segítenek, hogy mi a legjobb.
2012. dec. 31. 07:38
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem csődeljárással szűnik meg, hanem "átköltözik" ország másik végébe, és a dolgozok nem mennek,mert márt megvannak.

3 év előtt egy másik cégnél dolgoztam 6 évet,úgyhogy engedd már meg,hogy várjam jogosan a támogatásokat. (ezt a kedves 2.nak írom)

2012. dec. 31. 07:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Passzív tgyás

Aki a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, vagy a biztosítás megszűnése után passzív táppénzt kap és ennek a végét követően 28 napon belül szül, az jogosult terhességi gyermekágyi segélyre. Ha a kismamának a terhességi gyermekágyi segély (tgyás) folyósítása alatt szűnik meg a biztosítása, akkor szintén jogosult lesz terhességi gyermekágyi segélyre. A különbség abban van, hogy első esetben a kismama csak tgyás-ra lesz jogosult, míg utóbbi esetben gyed-re is. A passzív kifejezés azt jelenti, hogy a terhességi gyermekágyi segély folyósítása alatt a kismama nem rendelkezik biztosítással. A biztosítást megalapozó jogviszonyokat az 1997. évi LXXX. tv. 5 §-a tételesen felsorolja.

Passzív gyed

Ha a kismamának a biztosítása a terhességi gyermekágyi segély vagy a gyermekgondozási díj folyósítása alatt szűnik meg a baba 2 éves koráig jogosult lesz gyermekgondozási díjra. A passzív kifejezés itt is azt jelenti, hogy a gyermekgondozási díj folyósítása alatt a gyermekgondozási díjra jogosult nem rendelkezik biztosítással.

Tehát elméletileg a legjobb az lenne, ha fizetned magad utan a tbt es a szülés elott nehány héttel mennél munkanelkulire es azt vissza mondva igényelned a tgyasra es utána a gyedet. Munkaügyi központban segíteni fognak.

2012. dec. 31. 07:52
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hü. Ha fizetem magamnak a tb-t -ez idő alatt ugye semmilyen ellátást nem kapok - akkor jogosult leszek tgyásra és gyedre? Még az is érdekes, hogy milyen mértékben.

2012. dec. 31. 08:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A megelőző munkaviszonyod miatt leszel jogosult rajuk. A mértéke ugyanannyi, mintha sima tgyason, vagy gyeden volnál.
2012. dec. 31. 08:25
 8/10 anonim ***** válasza:
80%

"tb-t -ez idő alatt ugye semmilyen ellátást nem kapok "

A TB nem azért kell fizetned, hogy támogatást kapj hanem azért, hogy legyen betegbiztosításod, és a rendelőben ellássanak ingyen és a szülés végén ne kap egy milliós számlát.

2012. dec. 31. 10:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha a céged átköltözik az ország másik végébe, attól még a munkáltatód nem szűnik meg. Jogosult leszel minden juttatásra!

Én is így voltam. 2007-ben a cégem minden munkavállalóját elküldte, a vidéki irodákat bezárta. Csak a fővárosban maradtak alkalmazottak. Mivel én akkor már 3 hónapos terhes voltam a kisfiammal, mondták hogy menjek táppénzre, és szülés után tgyás majd gyed. Amikor a gyedem lejárt 2010 szeptemberében, már terhes voltam a kistesóval. Vele is jogosult voltam tgyásra, és májusig, 2 éves koráig gyeden vagyok. Azt mondták, ha betölti a 3 évet akkro kiadják a szabijaimat, majd felmondanak nekem. Kapok végkielégítést, mert jó pár évet dolgoztam náluk a szülés előtt. De ha közben újra terhes leszek, védett leszek a pici 3 éves koráig, és kapni fogok tgyást és gyedet is.

2012. dec. 31. 10:53
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm! ez megnyugtató :-)
2012. dec. 31. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!