Kismamák. Ebben az esetben mennyi tgyás-t, gyedet fogok kapni?
Ne tegyétek át a kérdésemet más kategóriába légyszíves, mert itt tapasztalatból nagyon jó válaszokat szoktam olvasni gyed ügyben az anyukáktól.
Az lenne a kérdésem, hogyha a 3. baba 2 éven belül született, DE! tavaly kaptam 2 hónapnyi munkabért, mert a szabijaimat vettem ki, ez befolyásolhatja a tgyás, gyed összegét?
1. baba maximált tgyás, mert nem volt meg a 180 napom, majd max. gyed
2. baba 26 hónapra született az 1 után, így a 2 hónapra szabikat vettem ki. Ez tavaly volt. gyed: 88 e ft/hó
3. baba most született meg.
Számít, hogy tavaly volt munkabérem? Vagy hogy 2 éven belül született a 3. baba, így mennyi lesz a tgyás-m, gyedem? Tudnátok ebben segíteni?
Br. bérem 220 e ft volt.
Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni
Annyiban helyesbítenék, hogy nem 180 ezer, hanem 186 ezer.
Mind a bruttó tgyásod, mind a gyeded a minimálbér kétszeresének 70%-a lesz - ez idén bruttó 130200, ha jövőre emelkedik a minimálbér összege, akkor 137200 lesz.
Köszönöm, akkor max. illetve ahhoz közeli lesz majd, ha jól értem:)
Nettóban ez mennyi? Most 88 e ft gyedet kapok.
Ha nem változik a minimálbér, akkor a tgyás nettóban adókedvezmény nélkül húszezerrel lesz kevesebb, a gyed meg 33 ezerrel.
Ha igénybe veszel adókedvezményt, akkor a tgyás bruttója és nettója meg fog egyezni, a gyed nettója meg 13 ezerrel lesz kevesebb.
Tgyásból csak 16% a levonás, gyedből 16% plusz 10% nyugdíj.
Bruttó 130200, ebből lesz adókedvezménnyel 130200 nettó tgyás, anélkül meg 109400.
És ebből lesz adókedvezménnyel 116900 gyed, anélkül meg 96 ezer.
Ma kaptam meg az első tgyást. Dec.7-től- 31-ig tartó időszakra. 91.000ft.
Ebben akkor most van gyermekkedvezmény? Ha igen, mennyi gyerekre?
Naptári napokra számolnak vagy munkanapokra?
Majd a gyednek is ugyanaz lesz az alapja, ami alapján most számítottak, ugye? Csak mert egyik 2012.decemberi kezdetű, a gyed pedig 2013. évben kezdődik.
köszönöm a segítségeteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!