Van 274 nap munkaviszonyom. A gyed-re jogosult vagyok?
Figyelt kérdés
Jelenleg munkanélkülin vagyok.3 hónapig. Terhes lettem és el kellett jönnöm a munkahelyemről (határozott szerződéssel).a gyás-ra jogosult vagyok?2009. aug. 23. 19:11
1/6 anonim válasza:
Az egyértelmű válaszhoz jó lenne tudni, hogy mikor szülsz. Jogosíthat a munkanélküli ellátás tgyásra illetve kis trükközéssel gyedre is, csak ahhoz az kell, hogy legalább a szülés napjáig jogosult legyél munkanélküli ellátásra.
2/6 A kérdező kommentje:
Nov.26-ra vagyok kiírva. nov. 4-ig kapom a munkanélkülit. úgy akarom, hogy szülés előtt 28 nappal igényelném a gyermekágyi segélyt.
2009. aug. 23. 19:19
3/6 anonim válasza:
Így csak tgyás fog járni passzív jogon, ami után nem vagy jogosult gyedre. Ha előre igényeled a tgyást,akkor nem tudod teljesíteni azt a feltételt, hogy biztosítottként szülsz. Erről a linkről letölthető az az állásfoglalás, hogy a munkanélküli milyen feltételekkel mire jogosít.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
4/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor nem oldható meg sehogyan, hogy kaphassam a Gyed-et?
2009. aug. 23. 19:34
5/6 anonim válasza:
Van még a szülésig szűk három hónap, ha ezalatt szert tudnál tenni munkaviszonyra. Magyarul valaki valahova bejelent és azt úgy lepapírozza, hogy valós munkaviszonynak tűnjön a dolog.
6/6 A kérdező kommentje:
Tehát akár egy kisbolt is elég lenne? Hallottam már erről,csak attól tartok, hogy sok lenne az nekem pénzben.Erről nem tudsz valamit? Nem?
és akkor a munkanélküliről ki kellene jelentkeznem?
2009. aug. 23. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!