Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagy orrmandulát tényleg...

A nagy orrmandulát tényleg lehet gyógyszerrel kezelni?

Figyelt kérdés
Egy magán fül-orr gégész dokitól hallottam, de a szakrendelésen azt mondták, hogy majd ki kell venni, még csak 1 éves.

2012. dec. 20. 15:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos sok esetben nem elég a gyógyszer, mert a gyulladási góc mindig ott marad, és fel-fel lángol. Én majdnem nagyon megjártam vele. Olyan 3-4 éves lehettem, amikor az orrmandulám annyira begyulladt, hogy felfertőzte a fülemet, köztük letapasztotta gyulladással a fülcsontjaim ízületeit, és majdnem megsüketültem. SOS műtétet csináltak, és a mandulaeltávolításon kívül próbáltak faragni a fülemen is, szerencsére sikerrel, bár még így 21 éves fejjel sem tökéletes, de a semminél jobb. Szóval én azt mondom, ha folyton gondot okoz, nem érdemes késleltetni a műtétet!
2012. dec. 20. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ilyen megoldás. Most vagyunk túl az orrmandula kivételen és a garatmandula megkissebbítésen, és lehet hogy idővel még a maradék manduláját is ki kell venni.

Nálunk a fő gond az volt, hogy mióta oviba jártak (ikrek, de csak az egyikőjüknek kellett kivenni), hetente betegek lettek. De elhúzódott sajnos, és mindig mandulagyulladás lett belőle, volt hogy 1 hónapon át (azt nem részletezném, mit mondtak a szakrendelésen-de még én voltam h:lyének nézve) Aztán elmentünk magánorvoshoz, miután 3 üveg, 2féle antibiotikumot beszedett szegénykém, és közölte, hogy meg kell műteni, mert akkora az orrmandulája, hogy nem kap rajta levegőt, és nem tisztul ki a váladék, hanem lefolyik a torkán, így begyullad a mandulája. Kivették neki, azóta kitisztul az orra, ki is tudja fújni, míg a tesójának gennyes mandulagyulladása volt, addig neki "csak" náthája. És nem horkol éjszaka, napközben sincs folyamatosan nyitva a szája (régebben annyira megduzzadt az orrmandulája, hogy 1 orvos kívűlről, ránézésre megmondta hogy ki kell majd venni neki)

Lassan 4 évesek, nem tudom meddig halogathattuk volna, de az ovi nagyon előhozta a hátrányokat, előtte csak a horkolás és a tátott száj utalt rá, hogy valami gon van/lesz.

2012. dec. 20. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: orrhangon beszélt mindig, sajnos műtét után ez rosszabb lett, már mi sem értjük a beszédét, januárban viszem logopédushoz, lehet meg kell tanítani beszélni. Olyan, mintha artikulátlanul képezné a szavakat, állítólag nem hallotta a saját beszédjét a gyulladások miatt. Nem megijeszteni akarlak, csak érdemes odafigyelni, és megtalálni a megfelelő orvost, ha bármi gond van (nekünk 5 orvosból 1 mondta, hogy meg kell műteni)
2012. dec. 20. 16:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Jajjaj. Ez nem túl biztató. Hát még mi ebben a fázisban nem vagyunk, csak én is hallom ezt az orrhangot, de úgy még nem volt begyulladva, azért gondoltam, hogy hátha van más módszer is a műtéten kívül, mert attól félek, hogy több fertőzést fog elkapni, azért annak csak van szűrő szerepe.De nemsoká mi is beiktatjuk a magándokit, a szakrendelőben nem bízom.

Köszi a válaszokat, és Boldog Karácsonyt nektek!

2012. dec. 21. 13:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Nézd, ez olyan, mint a vakbél. Az is egy nyirokszerv, úgymond szűrő, mégis sokszor ki kell venni, mert a gyulladásával rosszabb dolog történhet, mint azzal, ha nincs ott! Ha ki kell venni, akkor ki kell venni, nem szabad ilyen szörnyen felfogni :)

Kellemes ünnepeket nektek! :)

2012. dec. 21. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!