Milyen állampolgárságú lesz az akinek szülei osztrák nemzetiségűek viszont egy amerikai repülőgépen születik ami éppen a budapesti repülőtér kifutóján áll?
Osztrák szülők gyermekei osztrák állampolgárok lesznek.
Amennyiben ismert a szülők állampolgársága, akkor a Magyarországon született gyermek csak akkor lesz magyar állampolgár, ha legalább az egyik szülője magyar állampolgár.
Ha az amerika repülőgép nem diplomácia gép (gondolom nem), akkor nem játszik be.
Tehát: csak és kizárólag osztrák állampolgár lesz.
utolsó jól leírta.
Európai unio szinte összes tagállamában akkor lehet csak állampolgárságot kapni ha legalább az egyik fél az adott ország állampolgára. Születéssel lehet amerikában, vagy is ha az amerikai légtérben születik akkor ö már lehet amerikai(habár nem tudom mi a senki földje, mert vizeken amíg a hajóból ki nem száll addig senki földjén van így nem jár neki semmi).
Senki földjén a jármű felségjelzése számít(hat), ha ez az ország területi alapon elismer állampolgárságot. Jármű nélkül én sem tudom.
Diplomácia járművek, és közvetlen környezetük nem a földrajzi helyzet szerinti országhoz tartoznak. Pl. egy amerikai diplomácia repülőgépen születendő gyermek meg fogja kapni az amerikai állampolgárságot (is), akárhol is van az a repülő.
Osztrák. Ausztriában vérségi elven működik az állampolgárság.
Amúgy repülő esetén teljesen mindegy, hogy hol születik helyileg, mert a repülő felségjelzése dönt ilyenkor, de csak akkor, ha nem vérségi elv van, hanem területi elv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!