Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg felelőtlenség lenne...

Tényleg felelőtlenség lenne így megtartani?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy terhes vagyok és arra gondoltam , megtartanám a babát, mert nagyon régóta szeretnék már. A párom azt mondta anno, amikor szóba jött a téma, hogy neki még kell egy kis idő (nem sok, max 1 év). És persze az anyagiak is eléggé akadályozzák a gyerekvállalást.

Én 25 éves vagyok, 3 éve dolgozom, de nem keresek sokat. Párom fél éve dolgozik a jelenlegi munkahelyén, ő 27 éves. Kettőnk összes bevétele kb havi 170-180 ezer forint. Még a szüleimnél lakunk, de tavasszal költözünk, igaz, csak albérletbe, ami rezsivel együtt havonta 70-80 ezer Ft terhet jelent majd. Tudom, hogy egy kisbaba nagy felelősség és hogy rengeteg kiadással jár és hogy albérletben gyereket nevelni nem a legjobb megoldás, de nagyon szeretném megtartani. Viszont mindenki azt mondja, hogy baromi felelőtlenség lenne tőlünk. Párom rám bízta a döntést. A szüleim mellettem állnak, bárhogy is döntök-bár anyagilag ők sem tudnak majd segíteni. Párom anyja szerint ne tartsuk meg, mondjuk ő engem eleve nem kedvel túlzottan. Az induláshoz meglennének a szükséges dolgok (ruhák, pelenka, babakocsi, talán még kiságy is), de sajnos ez még csak a legkisebb :(

Nem tudom mi lenne a legjobb döntés. Mármint azt tudom, hogy nekem mi lenne a legjobb, de nem szeretném, ha a gyerekemnek nehéz körülmények között kellene felnőnie.

2012. dec. 19. 10:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

ne tegyetek már úgy, mintha azt kéne eldönteni hogy jelen helyzetben elkezdjenek-e próbálkozni a gyerekcsinálással avagy sem... eső után köpönyeg

nem lenne egy icipicit abszurd, ha most elvetetnéd a gyereked, hogy aztán 6-12 hónap múlva próbálkozz újra?!

károgók mindig lesznek. furcsa hogy egyáltalán felmerült bennetek az abortusz ötlete, nem értem, komolyan

2012. dec. 19. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!