Hogyan kell ilyenkor viszonozni a kedvességet?
Szomszédunk átkopogott, hogy a lánya, akit egyébként szintén jól ismerünk, kérdezi, hogy ha meg nem sért, az ő kislányáról kinőtt babaruhákat átadná. Mondtam, hogy igen meg szoktunk sértődni, ha kapunk valamit:-) De rögtön szeretem tisztázni az ilyeneket, de sem pénzt nem fogadnának el, sem nem kölcsönbe adnák, hanem nekik már nem kell, és nekünk adják.
Most ez egy rokontól, közeli baráttól rendben van, eddig is így csináltuk. De hogyan illik az ilyet viszonozni?
Igen! Ilyenkor tudja az ember, mennyivel könnyebb adni! Én is olyan szívesen rakosgatom össze a következő babát váró barátnőmnek a kisruhákat, és örülök, ha segíthetek, de viszonzás nélkül elfogadni valami, az nagyon nehéz, mégha nekik akár "jót" is tesz az ember, mert csak a helyet foglalja a ruha!
Mindenképpen valamivel megköszönjük, a süti is jó, csak azt nehéz kiszámolni, mikor tudom átadni nekik, de a kislánynak könyv, játék, biztos hasznos lehet! Köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!