Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jézuska hozza a fát, vagy...

Jézuska hozza a fát, vagy közösen díszítsünk? Sztetek a 3 verzió közül melyik a jobb? 4,5 éves a csaj.

Figyelt kérdés

1. Jézuska hozza: Elmegy a mamáékhoz, én addig díszítek. De: a pici húga nem tud vele menni, mert még szopik (igaz, már eszeget ezt-azt), hogy néz az ki?

2. Jézuska hozza: Éjszaka feldíszítjük a fát, de ez elég kockázatos, mert nem túl jó alvó, a fa a nappaliban lesz, 3 méterre a szobától.

3. Közös díszítés. Mint mondjak? Jézuska úgy gondolta, hogy ő már nagy, és rábízza a díszítést?

Melyik lenne a legjobb, Ti hogy csináljátok?

2012. dec. 14. 17:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig közösen díszítettük gyerekkoromban. Az egyik legszebb emlék. Főleg, hogy leginkább a nagypapával díszítettük együtt, s ő már nem él majd 15 éve.. még mindig hiányzik díszítéskor..

Mikor feldíszíttettük, után felmentünk a szobába (3-an vagyunk tesók) és vártuk, hogy a Jézuska telepakolja a karácsonyfa alját az ajándékokkal. :) Aztán anya csilingelt egy csengővel (azaz persze a Jézuska volt, aki elillant mire leértünk.... ) és mentünk a nappaliba . Én biztos így fogom ha lesznek gyerekeim. Ebből kár kihagyni a gyerkőcöt.. Szerintem. :)

33L

2012. dec. 14. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Nálunk az angyalkák hozzák a fát éjszaka, én még éjjel sütök, így két süti közt gyorsan feldíszítem.

Nálunk az oviba is az angyalkák hozzák a fát, délután amikor minden gyerek elmegy az óvónők bentmaradnak és feldíszítik.

Így emiatt sincs zavarodás. :)

2012. dec. 14. 19:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy van, hogy déli alvás alatt hozzák az angyalkák az üres fát, délután együtt feldíszítjük, hogy a szép díszes fa alá tudja tenni a Jézuska az ajándékot, a díszes fa a mi ajándékunk a Jézuskának. :)
2012. dec. 14. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:
34%
Az én válaszom a legtöbbeteknek nem fog tetszeni de miért kell a gyereknek hazudni előbb utób úgy is megtudja mi az igazság ( akár majd az iskolában, ha megtanul olvasni ott az internet ) gondolom azt akarod hogy a kislányod mindíg igazat mondjon azután hogy te évekig hazudsz neki.
2012. dec. 15. 01:46
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#14-esnek: Tudod a gyermekkor a mesékről szól.. Lehet vér komolyan nevelni egy gyereket, nem "hazudni" neki semmiben , de ami neked spec hazugáság, egy gyermeknek évekig rejtélyes fantasztikus mesevilág, amihez a kis elméjével hozzátesz még mindeféléket. Gondolom meséket sem olvasol akkor a gyereknek, hiszen nincsenek se koboldok, se tündérek, se üveghegy, s az állatok sem beszélnek etc... :O
2012. dec. 15. 10:41
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem érzem hazugságnak a Jézuska-mesét.

Nem vagyunk vallásosak, tudja a gyerek, hogy Jézus valójában kicsoda, tudja, hogy nem járt a vízen, stb. a szó szoros értelmében.

Ez egy játék, és játszani jó :)

2012. dec. 15. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!