Három vagy négy gyerek a "jobb"?
Anyagi részét ne nézzük most! Mondjuk, hogy megfelelő.
Aki nagycsalád-párti, három vagy négy gyereket vállalna inkább? Tekintetbe véve, hogy mi jobb a gyerekeknek, és az anyának (türelem-kérdése, elhúzódó munkaerőpiaci inaktivitás), szendvics-gyerek kérdése, meg ilyesmi.
Szerintetek? Három vagy négy gyerek?
Aki egy- vagy két gyereket tart optimálisnak, arra a kérdés értelem szerűen nem vonatkozik!
anyagi részit ne nézzük? Van egy ismerősöm 7 gyerekük van. Csodaszépen élnek, megvan mindenük és boldogok. Mind a 7 gyerek gyönyörű, kiegyensúlyozott, családszerető, tisztelettudó!
Szóval minél több annál jobb. De nem egy türelmetlen idegbajos szülőpárnak, hanem annak, akik tényleg szereteből szülnek több gyereket.
Megvan már 3 és úgy kérdezed ezt? Csak azért kérdezem mert mi is 4 et terveztünk sőt még mikor a legkisebb egy pár hónapos volt akkor is úgy voltunk hogy még lesz majd a "végére" egy 4. na ahogy nőnek úgy egyre kevésbé tudom elképzelni.
Ha az embernek nincs sok segítsége (állandóan bevonható nagyszülők, rokonok) akkor szerintem IGEN NEHÉZ mind anyagilag mind időben odafigyelésben, türelemben energiában csinálni a dolgokat 3 gyerekkel is már.
Ha mindegyikhez egyénileg, személyre szabottan "oda szeretnék fordulni" nem csak egyszerre hajtani őket erre arra akkor sok sok plusz energiát igényel.
Anyagilag is ahogy nőnek, úgy egyre több a teher. Kicsi babának még meg kicsi gyereknek használtan veszel szép ruhát, örökölnek egymástól, nem eszik sokat stb (hogy csak alap dolgokra szorítkozzunk) de aztán ahogy nőnek (nekem a legnagyobb 6.5 éves) egyre nehezebb a ruházkodás téma, ekkora méretet már nem találok a turiban, újonnan jó drágák, cipőkről nem beszélve amit azért újan veszek meg.
6 pár cipő évszakonként...
Közben ha megbetegszenek akkor 3szor annyi gyógyszer vitamin és egyéb kell.
Oké hogy főzött ételből ahol jut 2 nek jut a harmadiknak is vagy a negyediknek, na de azért gyümölcs, kis édesség ilyesmik csak "járnak" mindegyiknek.
Iskolába oviba vannak különböző programok már, bejönnek a sportolási lehetőségek vagy külön órák, vagy külön foglalkozás még ha csak gyerekenként 1-1 re gondolok akkor is ...
Hogy mi jobb a gyerekeknek hát ez nehéz kérdés, férjemék 4 en vannak testvérek, SEMMI kapcsolatuk egymással.
Tehát lehet jól, meg rosszul is csinálni a dolgokat, pedig anyósom is mindig elmondja panaszkodva hogy ő azért vállalt 4 et mert neki nem volt testvére és gondolta hogy majd az ő gyerekei összetartanak és milyen jó lesz...hát nem lett az.
Mi 3an voltunk tesók, tartjuk a kapcsolatot, elég jó a kapcsolatunk és utólag nézve úgy érzem nagyon szép gyerekkorom volt pedig külföldön sosem nyaraltunk pl. és kevesebb zsebpénzt kaptam mindig mint mások. De amit tudtak, megtettek a szüleim. Szóval nehéz ezt eldönteni, a gyerekeknek mi a jó.
Persze mindezek csak akkor vonatkoznak ha az ember egy színvonalat szeretne azért tartani.
Ha valaki amellett van hogy majd a jóisten ad a bárányka mellé legelőt is meg nem kell az az új cipő új ruha mert csak a szeretet a fontos meg a testvérek- akkor az nem érti mire gondolok.
4 gyerekhez már mikro busz kell, azt nem szeretnék vezetni.
Nekem ez elég vissza tartó erő!
Nem éreztem nagy váltást a 3. és a 4. gyerek között sem odafigyelésben, sem a rájuk fordított idő minőségében, sem anyagiakban (teszem hozá, hogy mind az 5 gyerekünk 6 év alatti). A kocsi téma az húzós volt, sok mindenen keresztülmentünk, mire lett egy 9 személyes öreg buszunk, ami 9 hónapja áll---na mindegy.
Most a 6. + 7. babáinkat várom, biztos megint nehezebb lesz, de mi nem nehéz az életben?
páros szám jobb, mint a páratan,ahol 3 gyerek van, ott mindig van egy outsider
Apáménál úgy van,hogy van apám és két idősebb fiú és mindig az volt, hogy a nagyok összefogtak ellene
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!