Aki szerint önzőség néha a nagyszülőre bízni az unokát hogy a szülők pihenjenek, kettesben legyenek, az miért gondolja így?
A néha alatt azt értem, hogy heti pár órára.
A nagyszülő és a gyerek is élvezi amikor együtt vannak.
Miért gondolják sokan hogy ez baj? Hogy önzőség?
5/9-es. Nem írtál a megállapításoshoz kritériumokat :)
Egyébként persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Mi gyerekkorunkban a 20 percre lévő nagyszülőknél is aludtunk egész hétvégére unokatesókkal jó buli volt. Persze ez függ a gyerek igényétől, a nagyszülők lelkesedésétől/teherbírásától és a szülők véleményétől
Nem tartom önzőségnek, de sajnos vannak, akik túlzásokba esnek.
A kisfiam 2 éves, egy pár hónapja minden második szombatot az anyósomnál tölti. Az anyukám egy emelettel lakik alattunk, így Őt minden nap látja a fiam. Ha olyan dolgom van, ahova nem szívesen viszem a fiamat, akkor az anyukám szívesen vigyáz rá pár órára. Ezen felül pedig heti többször bejön hozzánk munka után játszani az unokával.
A lényeg nálunk nem a szabadidőn van, hanem, azon, hogy mindenki igényli is ezt az együttlétet. Az anyósom, apósom imádja az unokáját, ahogy az anyukám is, a kisfiam pedig a nagyszüleit. Persze azt is jó, hogy nyugodtan ki tudok takarítani, vagy bevásárolni, és már sikerült 1 teljes szombatot kettesben, csavargással tölteni a férjemmel.:)
Viszont van olyan a környezetemben, aki minden hétvégén lepasszolja a gyerekeit, úgy, hogy Ő maga még nem dolgozik, a gyerekek viszont már ovisok. Tehát hétköznap délutánonként foglalkozik a csemetéivel, a hétvégén pedig láblógatás ezerrel. Egyik hétvégén egyik nagyszülő, másikon pedig a másik. Ilyenkor ott is alszanak a gyerekek. Sőt, ha hosszú hétvége van, akkor több éjszakát is. Úgy, hogy minden nagyszülő aktívan dolgozik még. Ezt a kategóriát nevezem én a "másnak szülte a gyerekeket" kategóriának.
Mégis mindenki jó anyának tartja, legalábbis ezt hallgatom. Meg mindenki sajnálja. Biztos az én figyelmemet kerüli el valami...vagy az is lehet, hogy irigy vagyok :))
Mert irigyek,mert nincs is gyerekük,vagy mert birka szelleműek és mivel Pistike azt mondta az a jó anya aki 24 órával a gyerekével van akkor leszólja azt aki szerint Pistikének nincs igaza.
Kisfiam imád a nagyszüleivel lenni,ezért sokat vannak együtt,persze én tudom hol a határ amikor a nagyszülő fáradt tudom mikor mennyire ér rá,ezenkívül a nagyszülők sem bírnak ki 1-2 napnál többet az unoka nélkül.Rásózni nem szoktam,megkérdezem előtte és elfogadom ha azt mondja ne haragudjak most nem jó majd holnap,szerintem az a normális ha a családban az emberek együtt élnek és megbeszélnek mindent és segítenek egymásnak.Arról nem is beszélve milyen jól esik kettesben lenni a párommal még több,mint ,5 éves kisfiam az imádott Mamával van.
Nem tudom miért kell mindenkire ráfogni azt, hogy irigy, aki nem feltétlenül úgy gondolkodik, mint a többség.
Az egész nem ilyen fekete-fehér. Attól függ, hogy mennyi idős a gyerek, hogy milyen a kapcsolata a nagyszülőkkel, hogy a nagyszülők mennyire szívesen vigyáznak rá, és hogy mennyi időről van szó. Egy újszülött napi több órára való lepasszolása azért, hogy anyuka a fél napot a szépségszalonban töltse, vagy egész éjjel bulizzon/romantikázzon apával, az önzőség. Egy 1 éves heti pár órára a nagyira bízása (ha a kicsi is szeret a nagyival lenni, és a nagyi is szívesen segít), az teljesen normális.
Mi pl. viszonylag ritkán bízzuk másra a babát, mert szeretünk hármasban lenni itthon, nem érezzük úgy, hogy ki kéne pihenni a gyereket, és lehetünk kettesben akkor, amikor ő alszik. És nem, nem vagyunk irigyek arra, aki gyakran a nagyszülőkre bízza a gyereket, mert mi is megtehetnénk, csak nem akarjuk :)
Na lehet lepontozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!