Tudnál fiú nevet ajánlani ehhez a vezeték névhez?
Vezeték név: Orovecz
Én az Ottóra gondoltam, de a férjemnek nem tetszik. A lányunk neve 3 betűs. A 2. keresztneve is van, az egész dallamos, jól kimondható.
A férjem az Olivérre szavaz. Egyenlőre csak elméleti kérdés, de (sajnos) fiú névre is kell gondolnunk.
Nekem mindkettővel furcsa, nehéz kimondani.
Inkább valami lágyabb név. Más nem tetszik?
Én 3-4 betűsre gondoltam. De második neve nem lesz, ha fiú.
Ha lány lesz, akkor Luca Andrea lesz. Ez már fix.
A családban a férjem részéről mindenki Sándor, még a kiskutya is. Szóval, ez a név 100000%, hogy nem lesz, se a változata, az Alex sem!
A Máté szerintem is nagyon jó választás!
Esetleg Lénárd, Dominik, Ábel, Áron.
Erik nagyon tetszik.
Ha nem lányunk lett volna, akkor Bence lett volna. Viszont most már annyi Bence van körülöttünk, hogy már Dunát tudnék rekeszteni vele :))
Máté kilőve, mert a szülinapomon van a névnapja. Ez pedig "hagyomány" a férjem családjában, hogy olyan nevet nem adnak a gyermeknek, ami más születésnapján van, mivel akkor nem az ő ünnepe.
Gondolom ezért hívnak mindenkit Sándornak. Egy születésnap sincs a környékén :DDDDD
És a Márk?
Lehetne Orovecz Máté Márk. Vagy ez nagyon béna?!
Felénk sok a Máté vezetéknevű, így kettő név egymás után esetleg lehet megtévesztő első hallásra.
Akkor miért nem adod a Bencét, ha az tetszik?
Az én fiam is Bence, nálunk a környéken egyetlen sincs, viszont rengeteg Dávid, Ádám, Patrik.
Ahogy elolvastam a vezetéknevet , azonnal az Olivér ugrott be.. :) S utána olvastam, hgy a párod is arra szavaz.. :)
Nekem nagyon tetszik. De persze nem nekem kell, hogy tetzsen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!