Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt egyes anyukák...

Miért hiszik azt egyes anyukák, hogy manapság semmi nem tesz jót a babáknak, amin mi anno 20-30 éve felnőttünk?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom, hogy az agyam néha majd eldobom, amikor hallom és olvasom, hogy ezt ezért, azt azért nem adja a gyereknek, ezt nem használja, mert árt,stb. Érdekes, én mégis felnőttem több milliómod magammal a tejen, a babycomppal és társaival.
2009. aug. 19. 12:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azert valljuk be oszinten, hogy ma mar sok olyan dolgot tudunk, amirol ezelott 20-30 evvel a szuleinknek fogalmuk sem volt. Rengeteg olyan dologra rajottek az illetekesek, amik eppen nem voltak tokeletesek, nagyon sok mindenre ravilagitottak, hogy lehet jobban, egeszsegesebben, kenyelmesebben is csinalni.

En nem tudom nem figyelembe venni azt a kutatomunkat, amin az elmult 20-30 evben annyi energiat es penzt forditottak nagyon-nagyon sokan ezen a vilagon azert, hogy bizonyos dolgokat kiszurjenek, amik nem eppen a legjobbak. Nem csak babas dolgokra gondolok most, hanem egyeb orvostudomanyhoz tartozo dologra, gyartasi technologiakra, kornyezetvedelemre, stb.

Ha igy allunk hozza, hogy regen is megeltek annyi infoval, es mukodott a vilag, akkor nem fejlodnenk sehova, mert mindenki meg lenne elegedve azzal, ami van, ulnenk a baberjainkon, valoszinuleg meg mindig borruhaba oltozve csucsulnenk a barlangokban.

Nem gondolod?

Annyira erdekes, hogy a 4d-s babamozinak a legtobb anyuka orul, mert milyen jo, modern dolog es a technika egyik csodaja, hipu-szupi jo, hogy rajottek, hogy van ilyen es elerhetove tettek, persze ha valaki azt mondja, hogy nem kellene xy dolgot adni a gyereknek, vagy hasznalni vele, akkor persze le van szolva, mert "regen is felnottunk ezek nelkul az infok nelkul". Ha igy nezzuk, akkor baromi sok minden nelkul felnottunk: anyukamnak nem volt maganorvosa, nem jart allandoan uh-ra, dokihoz, nem jart neki tappenz terhesseg alatt, sem harom eves juttatas szules utan, csupan tiz het, siman megszulesztettek vele a tobb, mint negy kg-os farosbabat es nem volt sem legzesfigyelo, sem babahinta, sem ezer mas kenyelmi, nyugtato dolog.

Tenyleg ennyire jonak latod a regi dolgokat?

2009. aug. 20. 07:25
 12/13 A kérdező kommentje:
A 07:25-nek:Ezek mind kényelmi dolgok, de én nem erről beszéltem, hanem azokról a dolgokról, amik régrn is voltak, és most is vannak, de már sokan nem használják, mert már nem "trendi".
2009. aug. 20. 13:48
 13/13 anonim ***** válasza:

OK, a babamozi kenyelmi dolog.

Es a kulonbozo szuresek, genetikai vizsgalatok, eletmento beavatkozasok, koraszulottek eletben tartasara szolgalo keszulekek, kezelesek, gyogytornak, sorolhatnam nap estig, azokat hova sorolod?

Mert speciel ezek sem voltak, vagy nem ilyen szinvonaluak voltak 20-30 evvel ezelott es az azokhoz hasonlo kutatasok eredmenyei, amelyek mondjuk azt is mondjak, hogy ket honapos gyereknek ne adjunk tehentejet, vagy ha nem muszaj ne rakd bebycomp-ba.

Ezek nelkul is "megvoltak" regen, megis milyen jo, hogy ma mar vannak es elorebb jarunk ezen a teren, nem?

Miert van az, hogy az egyiknek hiszunk, a masiknak meg nem?

Csupan azert, mert ezeknek kozvetlenul erezzuk a pozitiv hatasat, a masik csoportnak meg csak talan kesobb, kozvetlenul, amikor mar csak legyinteni fogunk, hogy vagy emiatt van a gond, vagy nem?

Legyunk ennyire szemellenzosek es konzervativak?

2009. aug. 21. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!