Terhes lettem, de regisztrált munkanélküli vagyok. Mi a teendőm?
Már majdnem 1éve vagyok regisztrált munkanélküli, a járadékon már rég túl vagyok, semmilyen segélyt nem kapok. Most csak úgy vagyok a rendszerben, mert munka az sehol semmi. Pár napja kiderült, hogy terhes vagyok, aminek nagyon örülünk, hiszen szándékosan nem védekeztünk. Hogyan tovább? Be kell menni, és törölnek a regisztrációból a munkanélküli kp-ban, vagy mi van ilyenkor? Kell-e, és ha igen mikor jelezzem a munkaügy felé hogy terhes vagyok?
Nagyon köszönöm a segítséget, tapasztalatokat.
Nem kell töröltetni magad és nem is fognak. Majd akkor kerülsz ki a rendszerükből, ha megszületik a kicsi.
Amikor legközelebb mész jelentkezni, akkor pedig szólsz, hogy mi a helyzet.
Ebben az esetben viszont szülés után csak családi pótlék és gyes jár, ami pár forint híján 38000 Ft. A terhesség alatt pedig semmi.
Kivéve, ha eléred az 1 év regisztrált munkanélküliséget és kaphatsz foglalkozást helyettesítő támogatást, de ehhez bizonyos kritériumoknak meg kell felelni. De ha nem kaphatod, akkor szülésig semmilyen járulék nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!