Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhes lettem, de regisztrált...

Terhes lettem, de regisztrált munkanélküli vagyok. Mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Már majdnem 1éve vagyok regisztrált munkanélküli, a járadékon már rég túl vagyok, semmilyen segélyt nem kapok. Most csak úgy vagyok a rendszerben, mert munka az sehol semmi. Pár napja kiderült, hogy terhes vagyok, aminek nagyon örülünk, hiszen szándékosan nem védekeztünk. Hogyan tovább? Be kell menni, és törölnek a regisztrációból a munkanélküli kp-ban, vagy mi van ilyenkor? Kell-e, és ha igen mikor jelezzem a munkaügy felé hogy terhes vagyok?

Nagyon köszönöm a segítséget, tapasztalatokat.

2012. dec. 3. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem kell töröltetni magad és nem is fognak. Majd akkor kerülsz ki a rendszerükből, ha megszületik a kicsi.

Amikor legközelebb mész jelentkezni, akkor pedig szólsz, hogy mi a helyzet.

Ebben az esetben viszont szülés után csak családi pótlék és gyes jár, ami pár forint híján 38000 Ft. A terhesség alatt pedig semmi.

Kivéve, ha eléred az 1 év regisztrált munkanélküliséget és kaphatsz foglalkozást helyettesítő támogatást, de ehhez bizonyos kritériumoknak meg kell felelni. De ha nem kaphatod, akkor szülésig semmilyen járulék nem jár.

2012. dec. 3. 12:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam, nekem az utolsó jelentkezésen amire még eltudtam menni akkor töröltek a rendszerből és azt mondták hogy ha majd nem találok munkát akkor jelentkezzek be újra.
2012. dec. 4. 08:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor most nincs Tb-d? Vagy fizeted magad után? Hogy mész így orvoshoz? Először is ne töröltesd magad a munkaügyi központban.Menj be a helyi önkormányzathoz és kérd az aktív korúak támogatását.Ez olyan 28e körül van,de vonnak TB-t belőle.Cserében viszont bármikor kiküldhetnek közmunkára,ha visszautasítod megvonják.Az nem kifogás,h terhes vagy,lehet havat kell lapátolnod.Szülés után 15 napod van arra,h bemenj újra és lemond,mert onnantól csak gyest 25400+ csp-t kapsz.
2012. dec. 4. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!